Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Dr. Oetker opent tijdelijke Italiaanse pizzawinkels

Amersfoort, 29 november 2010 - Vandaag opent Dr. Oetker in Amsterdam, Amstelveen, Rotterdam en Groningen tijdelijke Italiaanse Tradizionale Steenovenwinkels. In de winkels introduceert Dr. Oetker haar nieuwste pizza: Steenoven Tradizionale. Twee weken lang kunnen consumenten het authentieke Italiaanse pizzaconcept ervaren en de pizza proeven. Dr. Oetker is de eerste fabrikant van diepvriespizza's in Nederland die op deze manier dit nieuwe product onder de aandacht brengt bij het winkelende publiek.

In de tijdelijke Tradizionale Steenovenwinkels, waarin steenovens zijn geplaatst, wil Dr. Oetker aan consumenten laten zien wat het effect is als een pizza op steen wordt gebakken. De steenoventechniek die Dr. Oetker gebruikt zorgt voor een hoogwaardige kwaliteit van de pizza. Met de introductie van de steenovenpizza speelt Dr. Oetker in op de behoefte van de consument, die steeds meer waarde hecht aan authentieke producten van een hoge kwaliteit.

'Als het gaat om oriëntatie en het kopen van producten, zien wij dat consumenten steeds meer opzoek zijn naar beleving. Een inspirerende winkelomgeving, verrassing en herkenning spelen hierbij een belangrijke rol. Door onze producten aan te bieden via tijdelijke winkels op druk bezochte locaties in grote steden in Nederland, kunnen we het concept van de steenoven uitleggen en visualiseren. Ook laten we consumenten de pizza's proeven en genieten van de Italiaanse sferen. Hiermee creëren we een totaalbeleving van het authentieke Italiaanse pizzaconcept.', aldus Geertjan Vorstenbosch, marketing manager bij Dr. Oetker.

Uit eigen onderzoek van Dr. Oetker blijkt dat de consumptie van diepvriespizza's in Nederland toeneemt. Diepvriespizza's worden niet langer alleen gezien als gemaksproduct, maar ook steeds meer als een volwaardige en kwalitatieve maaltijd. Consumenten zijn bij de keuze van een maaltijd opzoek naar gemak, ze willen genieten tegen een gunstige prijs. Bij de aankoop van pizza's is de consument minder gevoelig voor de prijs, ze willen vooral een 'lekkere pizza'.

Steenoven Tradizionale
Met de introductie van Steenoven Tradizionale in vijf verschillende smaken, zet Dr. Oetker een nieuwe kwaliteitsstandaard in het segment van diepvriespizza's. Doordat de pizza direct op steen gebakken is, heeft de pizza een luchtige dunne bodem met een krokante 'bite' en een echte steenovensmaak. Dr. Oetker Steenoven Tradizionale is verkrijgbaar in de smaken Speciale, Mozzarella, Salame, Spinaci en Tonno.

//////////////

Over Dr. Oetker
Dr. Oetker is marktleider binnen de diepvriespizzamarkt met de volgende submerken: Ristorante, Casa di Mama, Big Americans, Mini Pizza en Culinaria.

//////////////


Noot voor redacties