Ingezonden persbericht---


Eerste woning opgeleverd in het Kroondomein
Starter Rick van Dijk krijgt sleutel van Woondiensten Aarwoude

Na elf maanden bouwen is op 29 november 2010 de eerste nieuwbouwwoning in het Kroondomein Leimuiden opgeleverd. Starter Rick van Dijk kreeg de sleutel van zijn eigen bordeswoning.

Voorspoedige bouw
In het Kroondomein worden in opdracht van Woondiensten Aarwoude diverse typen appartementen en verschillende soorten eengezinswoningen gebouwd. Omdat de bouw erg voorspoedig is verlopen kan de eerste woning nu, na elf maanden bouwen al worden opgeleverd. De eerste woningen die gereed zijn, zijn de bordeswoningen. In 2011 volgt de oplevering van de vorstenhuizen en de appartementen.

De bordeswoningen
De bordeswoning is een compacte woning die met de rug tegen een andere woning aangebouwd is. Daarnaast heeft de bordeswoning een eigen parkeerplaats voor de deur en een flinke veranda, waar de woning zijn naam aan ontleent. De nieuwe woning van Rick van Dijk (24) is geen standaard type. Hij heeft namelijk een hoekwoning weten te bemachtigen, die flink meer ruimte heeft op de begane grond.

Na de woning van Rick zullen de overige 47 bordeswoningen ook allemaal dit jaar nog opgeleverd worden. De helft van deze woningen zijn huurwoningen en de andere helft is via een Koopgarantkorting van 10 of 25% door de woningcorporatie bereikbaar gemaakt voor starters. Als de woningen weer vrij komen worden ze overigens weer met korting verkocht; ze zijn dus niet alleen voor de eerste bewoner betaalbaar maar ook voor de mensen die na hen komen.

Ingeloot
Meer dan 1000 mensen toonden vorig jaar belangstelling voor een woning in het Kroondomein. Er moest dus geloot worden. Rick was zo enthousiast dat hij op alle bordeswoningen had ingetekend. Hij had geluk, want hij kreeg de kans om zijn tweede keus bij de bordeswoningen te kopen. Nu, iets meer dan een jaar later, is het dan eindelijk zover. Zijn eerste eigen huis is klaar. Woondiensten Aarwoude is er trots op dat ook mensen van 24 jaar weer een betaalbare woning kunnen kopen in hun eigen dorp.

Doorstroming komt op gang
Net als Rick komen de meeste nieuwe bewoners van het Kroondomein uit Leimuiden zelf. Dat betekent dat er straks ook in de bestaande bouw huur- en koopwoningen beschikbaar komen als gevolg van de doorstroming. In het Kroondomein waren de meeste woningen snel verkocht. Via Drieman Garantiemakelaars zijn alleen nog enkele ruime appartementen beschikbaar.

Wijk in 2011 gereed
Nadat alle bordeswoningen opgeleverd zijn, zijn in de eerste helft van 2011 de vorstenhuizen en de appartementen aan de beurt. De bouw daarvan is inmiddels ook in volle gang, zodat Leimuiden voor volgend jaar zomer over een prachtige nieuwbouwwijk beschikt.

----------einde persbericht---------------------------

Noot voor de redactie (