Nieuwsfoto dode Pim Fortuyn naar Ootmarsum


EMBARGO TOT 29-11 09.00 uur

OOTMARSUM, 20101125 -- De ANP-nieuwsfoto van de in 2002 vermoorde Pim Fortuyn, destijds geschoten door fotograaf en zilveren camerawinnaar Robin Utrecht, wordt voor het eerst tentoongesteld. De foto is één van de belangrijkste foto's uit de Nederlandse journalistiek; recentelijk nog aangekocht door het rijksmuseum in Amsterdam. De nieuwsfoto van Pim Fortuyn zal naast gelimiteerde werken van Robin Utrecht, enkele weken tentoongesteld worden in Ootmarsum. Dit ter gelegenheid van de opening van de Eastman Gallery. "Het moet er nu maar eens van komen'', zegt Robin Utrecht, recentelijk nog de grote winnaar in de National Geographic fotowedstrijd, over de verkoop van zijn vrije werk. ,,Er is altijd wel belangstelling voor mijn werk, maar ik pakte daar tot nu toe niet echt mee uit. Dankzij de Eastman Gallery in Ootmarsum komt daar nu verandering in''.

Anouk Bruins van de Eastman Gallery is erg verheugd met de komst van het werk van Robin Utrecht naar de Eastman Gallery: "Zijn relatief nog onbekende vrije werk is een mooie aanvulling voor onze collectie die ook werken van onder meer fotografen als Carli Hermes, Erwin Olaf en Kirsten Wilmink bevat.''

Robin Utrecht
Robin Utrecht (1974) heeft in de afgelopen elf jaar al veel voorpagina's gehaald met zijn fotografie. Hij won daarnaast verschillende prijzen. Landelijke bekendheid kreeg hij met de foto van het ontzielde lichaam van Pim Fortuyn op het Mediapark in Hilversum. Andere memorabele momenten voor Utrecht waren onder andere zijn werk in Thailand na de tsunami en zeker ook zijn reis naar Srebrenica met Wim Kok.

Eastman Gallery
De Eastman Gallery is gevestigd aan de Marktstraat in Ootmarsum. Een pittoresk kunststadje in het oosten van het land rijkelijk gevuld met kunstgaleries en musea. De galerie opent op 2 december haar deuren en is gespecialiseerd in fotokunst.

Meer informatie: Eastman-gallery.com