Wageningen Universiteit en Researchcentrum
29 nov 2010
Onderdeel: Wageningen Business School
57 Procent van de wereldbevolking leeft momenteel in steden. Geschat
wordt, dat dit percentage in 2050 gestegen zal zijn naar 80 procent,
terwijl de totale bevolking in diezelfde periode zal verdubbelen. Deze
trend van voortschrijdende verstedelijking brengt een breed spectrum
aan uitdagingen met zich mee.
Deze cursus is gebaseerd op en geïnspireerd door het boek Hungry City
van Carolyn Steel. Zij opent in dit boek (dat later dit jaar in het
Nederlands zal verschijnen) uw ogen door naar steden te kijken vanuit
het perspectief van voedsel. Voedsel is de verbindende factor tussen
tal van stedelijke uitdagingen, variërend van de ecologische footprint
en klimaatverandering tot welzijn en gezond-heidsvraagstukken. Door de
verbinding met voedsel zichtbaar te maken, krijgen planners en
beleidsmakers een middel in handen om hun aanpak te herdefiniëren en
deze meer toe te spitsen op een duurzame stedelijke en rurale
ontwikkeling.
Lees verder
Zie het origineel