IKON


OBA Live op Radio 5
HUMAN en IKON
Maandag 29 november t/m 3 december 2010
19.00-20.00 uur


* Maandag 29 november
Omroep: HUMAN, presentatie: Theodor Holman

Hoofdgast is Vincent Icke, hoogleraar theoretische sterrenkunde, bijzonder hoogleraar kosmologie en beeldend kunstenaar. Woensdag 1 december houdt hij de jaarlijkse Socrateslezing van het Humanistisch Verbond: 'Denken te weten, de kracht van opmerkzaamheid'. Icke is een gerenommeerd wetenschapper die erom bekend staat complexe

Wetenschappelijke materie op een prikkelende manier voor een breed publiek toegankelijk te maken. Hij laat zich regelmatig horen over maatschappelijke thema's.


* Dinsdag 30 november
Omroep: IKON, presentatie: Jurgen Maas

Jurgen Maas ontvangt wetenschapsjournalist Marcel Crok. Hoe zit het nu echt met de opwarming van de aarde? In zijn boek 'De staat van het klimaat', probeert Crok het klimaatdebat te nuanceren door zo nauwgezet mogelijk de feiten op een rij te zetten.


* Woensdag 1 december
Omroep: HUMAN, presentatie: Theodor Holman

Govert Schilling, wetenschapsjournalist en publicist, las 'Het grote ontwerp', geschreven door Stephen Hawking en Leonard Mlodinov. In dit boek wordt een nieuwe verklaring gegeven van het universum, waarin voor eens en voor altijd duidelijk wordt: God heeft niet aan de tekentafel van ons heelal gestaan. Hawking geldt als de meest briljante natuurkundige van deze tijd.


* Donderdag 2 december
Omroep: IKON, presentatie: Paul Rosenmöller

Paul Rosenmöller praat met striptekenaar Hanco Kolk. Hij maakte de graphic novel 'Van Istanbul naar Bagdad', over de roadtrip die Arnon Grunberg maakte in maart 2010.


* Vrijdag 3 december
Omroep: Human, presentatie: Theodor Holman

Jan Blokker jr. over zijn boek 'De Nederlandse Reisliteratuur in 100 en enige verhalen'. Blokker verzamelde uit de collectie van de Koninklijke Bibliotheek Nederlandse reisverhalen. Sommige verhalen zijn fictie, andere waar gebeurd. Sommige verhalen zijn zakelijk en feitelijk, andere fantasievol en kleurrijk. Het boek geeft door de chronologische opbouw bovendien de ontwikkeling van de Nederlandse reisliteratuur weer.

OBA Live: Elke werkdag van 19.00-20.00 uur, afwisselend verzorgd door HUMAN en IKON. Actuele inhoud: www.obalive.nl OBA Live is ook te zien op themakanaal Spirit 24 en Salto TV. Kijk voor meer informatie en uitzendtijden op www.spirit24.nl resp. www.salto.nlIKON