Gemeente Amersfoort

Persbericht gemeente Amersfoort - vrijdag 26 november 2010

Hulpactie met social media voor CNME

Het door brand getroffen Centrum voor Natuur en Milieu Educatie op Landgoed Schothorst gaat met behulp van social media als Twitter, Hyves en Facebook proberen de collectie opgezette dieren te herstellen. Wethouder Sebastiaan van 't Erve zal op maandag 29 november om 11.00 uur, tijdens de opening van het Open Innovation Festival Amersfoort, de aftrap van deze hulpactie verzorgen door als eerste een oproep op Twitter te plaatsen. Vervolgens worden twitteraars in heel Nederland uitgenodigd om die boodschap via alle mogelijke social media te verspreiden.

Het CNME zoekt opgezette dieren en schedels, die bijvoorbeeld niet meer worden gebruikt in een biologieles, maar die nog wel gaaf en onbeschadigd zijn. Met behulp van social media worden het publiek en instanties opgeroepen om bij te dragen aan het herstellen van de verloren gegane collectie; dit kan via een digitaal aanmeldingsformulier op de website van de gemeente Amersfoort. De daadwerkelijke inzameling zal plaatsvinden op 20 maart 2011.

De gemeente Amersfoort doet dit jaar mee aan het Open Innovation Festival (OIF) 2010. In de week van 29 november tot en met 3 december 2010 slaan op verschillende plaatsen in binnen- en buitenland overheden, bedrijfsleven, kennisinstellingen en burgers de handen ineen met als doel: vernieuwing in het publieke domein. Amersfoort verzorgt op maandag 29 en dinsdag 30 november een openbaar toegankelijk programma met onder meer presentaties en workshops. Een deel van dat programma zal bovendien live via internet te volgen zijn. "Het Open Innovatie Festival sluit goed aan bij onze ambities met Amersfoort 2.0." aldus wethouder Van 't Erve. "We willen samen met inwoners, bedrijven en instellingen op zoek naar ideeën die Amersfoort beter en mooier maken. Ik hoop dat het CNME hier van kan profiteren en dat we snel weer een complete collectie hebben om te laten zien."


Noot voor redacties
Noot voor de redactie,

Gemeente Amersfoort