Nieuwe Nederlandse gamesuitgever: Gamious


AMSTERDAM, 20101129 -- Nederland is een nieuwe uitgever van games rijker: Gamious. Met de lancering van gamious.com presenteert het bedrijf zichzelf en onthult het ook een aantal van zijn eerste titels.

Het idee voor het opstarten van Gamious ontstond uit de signalering dat de gamesmarkt de afgelopen jaren snel veranderd is, alsmede de overtuiging dat die verandering nog veel sterker zal doorzetten. Maarten van den Biggelaar: "Gamen is al lang niet meer alleen voor jongens. Vooral dankzij digitale distributie zijn er meer gamers, doelgroepen, platformen en toepassingen bijgekomen. Hier liggen enorme kansen."

De verandering van de gamesmarkt verlangt een andere rol van uitgevers. Enerzijds is de toetreding tot de markt veel makkelijker geworden, anderzijds heeft dit gezorgd voor een vloedgolf aan games met slechts een beperkt aantal commerciële successen. Pim Bouman: "Aan goede ontwikkelaars van games is geen gebrek. Wel is er een tekort aan uitgevers die schaalvoordelen kunnen benutten op het gebied van marketing en distributie. Door het kiezen van de juiste formats en het effectiever exploiteren van intellectuele eigendommen, willen we goede games het succes geven dat ze verdienen."

Een van de games die Gamious zelf in ontwikkeling heeft is Medieval Mercenaries, een strategisch spel in het mmo (massively multiplayer online) genre. Dit spel zal gespeeld kunnen worden in elke webbrowser en voldoet met zijn gratis toegankelijkheid, grappige setting en toegankelijke gameplay aan belangrijke eisen voor massaal succes op de moderne gamesmarkt. Tevens heeft Gamious de casual gamesportal Fungamenow.com gelanceerd. De website richt zich op kwalitatief hoogstaande games en gamegerelateerde content, en zal binnenkort ook gelokaliseerd worden gelanceerd in de belangrijkste Europese taalgebieden.

Gamious

Ingezonden persbericht