Introductie BlueCoin digitaal huishoudboekje


AMSTERDAM, 20101129 -- Eind november 2010 heeft BlueCoin financiële software een nieuw digitaal huishoudboekje geïntroduceerd in Nederland onder de naam BlueCoin. Digitale huishoudboekjes zijn programma's die mensen helpen met het beheer van hun financiën. Dit jaar is er veel gebeurd op dit gebied.

Er is een aantal websites gekomen die dezelfde hulp bieden, zoals Yunoo welke is gekozen tot website van het jaar 2010. Ook heeft de ING Bank haar eigen huishoudboekje geïntroduceerd onder de naam Tim.

Helaas bleek uit een incident met kasboek.nl waarbij transactie gegevens van gebruikers gepubliceerd werden dat een online huishoudboekje niet zonder risico is.

Bij BlueCoin blijven de bestanden met transacties veilig op de PC staan.

Ivar van Duuren, uitgever van het programma: "BlueCoin is anders dan andere oplossingen omdat het met behulp van slimme algoritmen ziet wat je vaste lasten zijn. Je ziet dus in een oogopslag welke afschrijvingen binnenkort gebeuren en of je nog ruimte hebt voor extra uitgaven. Dit zonder veel tijd kwijt te zijn aan het invoeren van een begroting!".

Uit recent onderzoek van platform Wijzer in Geldzaken blijkt dat Nederlanders graag meer greep willen krijgen op hun financiën. Op dit moment maakt 2% van de mensen gebruik van een digitaal huishoudboekje, maar een derde geeft aan dit te willen gaan doen.

Het programma BlueCoin wordt aangeboden op www.bluecoin.nl voor ¤ 36,- en kan na betaling direct worden gedownload.

BlueCoin financiële software