Consument is doehetzelfnotaris via familiekompas.nl


DOORN, 20101129 -- Consumenten kunnen sinds vorige week ook via Familiekompas zelf online hun notariële akten opstellen. Familiekompas en de vorig jaar gelanceerde website doehetzelfnotaris.nl gingen daartoe eerder dit jaar een samenwerkingsverband aan.

De consument hoeft slechts één keer bij de notaris van zijn keuze langs, en dat is voor het zetten van een handtekening. De nu ook bij Familiekompas aangesloten notarissen controleren en ondertekenen dan samen met de consument de akte, zoals dat gebruikelijk is. De rest is daarvoor digitaal gebeurd. Dat levert de consument een besparing op tot dertig procent, want de notaris maakt minder kosten.

Het contact met de notaris wordt bovendien eenvoudiger, omdat de consument zich al via Familiekompas heeft voorbereid.

`Na de lancering van onze website doehetzelfnotaris.nl is Familiekompas de eerste grote marktpartij die onze vernieuwing voor het notariaat aan de consument aanbiedt. Wat is er gemakkelijker, sneller en goedkoper? De modernisering in het notariaat zet nu echt voort', zegt IE-advocaat HJ van der Tak, die eerder samen met oud-notaris Henk Alers en internetondernemer Robert Blom initiatiefnemer tot deze innovatie was.

Laura Ozinga , mede-oprichtster van Familiekompas: Familiekompas is een professionele organisatie die werkende gezinnen praktische services biedt op financieel, juridisch èn organisatorisch vlak, zodat zij werk en privé beter kunnen combineren. Familiekompas speelt nu nog verder in op de trend om informatie online ter beschikking te stellen aan consumenten. Deze nieuwe samenwerking sluit naadloos aan op het totaalpakket dat zij haar consumenten al bood', aldus Ozinga.

Meer weten? Kijk op
www.familiekompas.nl of notaris.familiekompas.nl

Familiekompas