Qelp benoemt Max van den Berg om internationale groei in mobiele markt


AMSTERDAM, 20101129 -- Qelp BV maakt bekend dat Max van den Berg is benoemd tot Vice President Sales & Marketing. Van den Berg (45) hield zich bij Qelp sinds een aantal maanden bezig met business development. Hij was de stuwende kracht achter de groei van de mobiele telefonie business van Sony Ericsson in Nederland, België en Luxemburg.

Van 2004 tot april 2010 was Van den Berg Managing Director van Sony Ericsson Benelux. Daarvoor was hij verantwoordelijk bij Sony voor de Business Unit Information Technology Group, die zich richt op laptops en andere computer gerelateerde producten.

"De functie Vice President Sales & Marketing is nieuw en ik ben blij dat we in Max van den Berg de geschikte persoon hebben gevonden om hier invulling aan te geven en onze internationale groei te leiden," zegt Wouter Deelman, CEO en oprichter van Qelp. "Als voormalig directeur bij een grote speler in de mobiele telefoonindustrie, brengt hij de ervaring en het internationale netwerk mee om onze positie verder uit te bouwen. In eerste instantie zal hij zich richten op de markten in Europa, daarna op de vraag van mobiele operators in Azië en Noord-Amerika."

Max van den Berg: "Qelp heeft in de Benelux een unieke positie weten op te bouwen met de belangrijkste mobiele operators en zogenaamde MVNO's (Mobile Virtual Network Operators) als klant. Het is een geweldige kans om de mondiale expansie en groei van het bedrijf te mogen leiden. Door de focus van Qelp op de eindgebruiker en de ROI voor mobiele operators, ben ik ervan overtuigd dat wij een aanzienlijke groei gaan realiseren."


Over Qelp
Qelp levert software-as-a-service (saas) oplossingen aan mobiele operators en MVNO's die inspelen op de fenomenale groei van smartphones en het mobiele internet. Qelp biedt self service-, marketing- en up-sell- applicaties aan mobiele operators en MVNO's zoals T-Mobile, KPN, Tele2 of banken zoals Rabobank ter ondersteuning van mobiel bankieren. White label toepassingen van Qelp vinden hun weg naar de websites van deze klanten, worden gebruikt in callcenters en op de toestellen van eindgebruikers. De toepassingen van Qelp leiden tot lagere supportkosten, verhogen de omzet en verbeteren de klanttevredenheid. Qelp is gevestigd in Amsterdam.

Qelp BV