Nieuw: vogel- en voederhuisjes met ingebouwd camerasysteem


Koekoek, daar zijn de kleintjes

RHENEN, 20101129 -- Wie komend voorjaar het volledige broedproces van vogels in de eigen tuin live op TV wil volgen, kan vanaf nu in de webshop van Wildlife Camera Systems terecht voor vogel- en voederhuisjes met een ingebouwd camerasysteem. De huisjes zijn nergens anders in Nederland verkrijgbaar. Een uitkomst voor iedere vogelaar en natuurliefhebber, maar bijvoorbeeld ook een bron van leerzaam vermaak voor gezinnen met kinderen.

Volg het broedproces van tuinvogels
Hoe bouwen vogels hun nesten? Hoe lang broeden ze en wat voeren ze hun jongen? Wanneer vliegen ze uit en komen ze ieder seizoen terug? Allemaal onderwerpen waar iedereen met een tuin en interesse in de natuur nu zelf achter kan komen. De vogel- en voederhuisjes van Wildlife Camera Systems zijn namelijk voorzien van een hoge resolutie CCD camera. Deze geeft overdag een scherpe kleurenweergave van wat er in het huisje gebeurt en ´s nachts in zwart/wit. Via aansluiting op TV, DVD of videorecorder kan zo een eigen natuurdocumentaire worden gemaakt: een film van nest bouwen tot broeden en uitvliegen.

Compleet en eenvoudig te installeren pakket
Doordat de vogelhuisjes zijn voorzien van een verwijderbare voorplaat, kan het toegangsgat 28 of 32 millimeter groot worden gemaakt, waardoor het een aantrekkelijke broedplaats is voor de meeste soorten tuinvogels. De vogelhuisjes zijn gemaakt van hoogwaardig Western Red Cedar hout, afkomstig uit goed beheerde bossen. Alle benodigde materialen, kabels, een eenvoudig te volgen montagehandleiding en tips voor de plaatsing van het huisje worden meegeleverd. Daarnaast zijn er diverse accessoires verkrijgbaar, zoals software voor de PC.

Meer informatie, een voorbeeld van een opgenomen filmpje en een bestelmogelijkheid zijn te vinden op www.vogelhuisjes.eu.