Quintiles en London Genetics werken samen aan het verbeteren van geneesmiddelontdekking en -ontwikkeling door farmacogenetica

Alliantie combineert expertise van wereldklasse en mondiale infrastructuur om biofarma te ondersteunen bij de ontwikkeling van gepersonaliseerde geneeskunde

RESEARCH TRIANGLE PARK, North Carolina (VS) & LONDEN (VK)--(BUSINESS WIRE)-- 20101129 --

Quintiles, het meest vooraanstaande biofarmaceutisch dienstenbedrijf wereldwijd en London Genetics, een expert in het gebruik van farmacogenetica in geneesmiddelontdekking en –ontwikkeling heeft vandaag een strategische alliantie bekendgemaakt om de biofarmaceutische industrie innovatieve farmacogenetische oplossingen te bieden ter verbetering van gepersonaliseerde geneeskunde. Financiële voorwaarden zijn niet bekendgemaakt.

“In the New Health, staan biofarmaceutische bedrijven onder onophoudelijke druk om hun productpijplijnen aan te vullen en veiligere, effectievere geneesmiddelen te bieden aan patiënten die deze geneesmiddelen nodig hebben,” aldus Thomas Wollman, Senior Vice President, Quintiles Global Central Laboratories. “Door onze alliantie met London Genetics, hebben we expertise van wereldklasse om de pioniers op het gebied van de gepersonaliseerde geneeskunde te helpen bij het gebruik van genomische technologieën voor het verbeteren van de geneesmiddelontdekking en –ontwikkeling, en een netwerkinfrastructuur om die inspanningen bijna overal ter wereld te ondersteunen.”

Quintiles en London Genetics zullen onder de non-exclusieve alliantie samenwerken om biofarmabedrijven te helpen hun voordeel te halen uit farmacogenetische oplossingen, waaronder nieuwe biomarker en assay-ontwikkelingsdiensten. Door biofarmabedrijven van strategisch advies te voorzien over de toepassing van farmacogenetica en innovatieve farmacogenetische oplossingen kunnen Quintiles en London Genetics klanten helpen de beschikking te krijgen over aanvullende bronnen en de levering van gerichte behandelingen te versnellen.

“Onze expertise in farmacogenetische strategieontwikkeling gecombineerd met de expertise en infrastructuur van Quintiles op het gebied van biomarkerontwikkeling geeft biofarmabedrijven een krachtige bondgenoot in het profiteren van de waarde van genomische data voor geneesmiddelontwikkeling,” aldus Dominique Kleyn, CEO van London Genetics. “Uiteindelijk zal onze alliantie biofarmabedrijven ondersteunen bij hun interacties met academische partners en de ontwikkeling van gepersonaliseerde geneesmiddelen.”

Quintiles ontwikkelt eigen en nieuwe biomarkertests die genen en eiwitten analyseren die invloed hebben op celgroei en celmutatie en voeren deze assays uit in laboratoria in de Verenigde Staten, Schotland en China. Quintiles heeft het grootste centrale laboratoriumnetwerk in de wereld, met faciliteiten in volledig eigendom in de Verenigde Staten, Europa, Zuid-Afrika, India, China, Singapore en Japan, en een stevig gecontroleerd netwerk van aangesloten laboratoria in Argentinië en Brazilië. London Genetics werkt met in London gevestigde uitstekende centra in genetica-onderzoek om farmacogenetische oplossingen te bieden aan de biofarmaceutische industrie. London Genetics kan bedrijven helpen partner te zijn voor relevante academici en clinici om genetische kennis toe te passen bij het verminderen van risico’s bij klinische trials, het opzetten en leiden van projecten en het toegang verkrijgen tot patiëntcohorten.

Over Quintiles

Quintiles is het enige volledig geïntegreerde biofarmaceutische dienstenbedrijf dat wereldwijd klinische, commerciële, advies- en kapitaaloplossingen biedt. Het netwerk van Quintiles dat bestaat uit meer dan 20.000 betrokken professionals in 60 landen, werkt met een niet aflatende inzet voor patiënten, veiligheid en ethiek. Quintiles helpt biofarmaceutische bedrijven bij het omzeilen van risico's en het benutten van kansen in een omgeving waarin verandering een constante is. Kijk voor meer informatie op www.quintiles.com.

Over London Genetics

London Genetics Limited (LGL), een bedrijf zonder winstoogmerk, is een expert in het gebruik van farmacogenetica bij de ontdekking en ontwikkeling van klinische geneesmiddelen. Het bedrijf is opgericht in 2007 met geld van de London Development Agency; de zeven oprichtingspartners zijn vooraanstaande in Londen gevestigde academische en medische instellingen met klinische en genetische expertise en significante patiëntbronnen. Het bedrijf biedt farmaceutische en biotechnologische bedrijven met toegang tot deze expertise en bronnen, en biedt strategisch advies voor de toepassing van farmacogenetica voor succesvolle geneesmiddelontwikkeling. LGL heeft aanzienlijke therapeutische expertise, gebaseerd op de toegang tot 3000 academische groepen met een jaarlijkse besteding aan onderzoek van £650 miljoen. Onder recente deals bevindt zich een partnerschap met Diaceutics om de biomarkerontwikkeling in de biofarmaceutische industrie te versnellen en een samenwerking met Astrimmune aan een kankervaccin. LGL is gevestigd in centraal Londen en heeft een ISO 9001 accreditatie. Ga voor meer informatie naar www.londongenetics.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Quintiles
Lindsay Singler, Media Relations, 919-998-7968
lindsay.singler@quintiles.com
Greg Connors, Investor Relations, 919-998-2000
invest@quintiles.com
of
London Genetics Ltd
Dominique Kleyn, CEO, + 44 (0) 207 594 1838
of
Emma Palmer Foster, + 44 (0) 7880 787185
Strategic Communications Consultant

communications@londongenetics.com