Ingezonden persbericht


Amsterdam, 11 november 2010

Studenten organiseren benefietdiner voor Guatemala

Onder de naam Move the Niños organiseert een groep studenten aan de Hogeschool van Amsterdam op 29 november 2010 een groot benefietdiner.

Het doel van de studenten van de opleiding Sport, Management en Ondernemen (SM&O) is om een sportcomplex te renoveren waarbij een sportstimuleringsprogramma wordt ontwikkeld dat uiteindelijk wordt aangeboden aan de bewoners van Ciudad Vieja in Guatemala.

Het project van de studenten is opgezet in samenwerking met Niños de Guatemala, een Guatemalteeks-Nederlandse organisatie die zich inzet voor een betere toekomst van de inwoners van Guatemala. In dat land leeft 75% van de inwoners in armoede (naar officiële maatstaven van de VN) en kan 30% van de bevolking niet lezen en schrijven. Niños de Guatemala heeft in Ciudad Vieja al een basisschool kunnen realiseren en nu wordt daar door Move the Niños een sportveld bijgevoegd. Het sportstimuleringsprogramma is daarnaast bedoeld om de gemeenschap bekend te maken met alle positieve effecten die sport met zich meebrengt.

Het benefietdiner vindt plaats op maandag 29 november 2010 in restaurant 'Aan de Poel' in Amstelveen. Om aan de benodigde financiële middelen te komen om het project te kunnen realiseren worden verschillende zaken geveild, waaronder een helikoptervlucht en een cocktailbar. Gedurende de avond zijn er verschillende vormen van entertainment. De avond eindigt met Tim's Fun Casino, waarbij er kans wordt gemaakt op een overnachting in Landgoed Avegoor. De presentatie van de avond is in handen van Marc de Hond, o.a. bekend van Expedition Unlimited.
Ingezonden persbericht