Ingezonden persbericht


Omdat ook uw ogen niet te vervangen zijn!
Oogaandoeningen kunnen ons allemaal treffen, daarom is het van 29 november tot en met 4 december weer zover. Dan gaat de Nationale Oogcollecte van start. In heel Nederland gaan collectanten op pad om geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar oogaandoeningen. Geef aan de onze collectant.

De Nationale Oogcollecte is een samenwerking tussen het Oogfonds en Vereniging Bartiméus Sonneheerdt. Beide Stichtingen zetten zich in voor blinde en slechtziende mensen in Nederland op het gebeid van wetenschappelijk onderzoek, toegankelijkheid, voorlichting en belangenbehartiging.

De opbrengst van de nationale oogcollecte wordt besteed aan twee projecten. Met het eerste project wordt onderzocht hoe ICT ontwikkelingen beter ingezet kunnen worden in de klas voor kinderen met een visulele beperking en een meervoudige handicap. Het tweede project doet onderzoek naar de oorzaak en verbeterde behandelmethodes van Macula Degeneratie (MD). MD is de meest voorkomende oogaandoening onder ouderen in Nederland.

Meer informatie vindt u op www.oogcollecte.nl