Ingezonden persbericht


Persbericht

Nijmegen, 22 november 2010

Skiën met één been tijdens skisportdag Sint Maartenskliniek

Voor het eerst biedt de Sint Maartenskliniek, in samenwerking met Stichting geHandicapten Op Ski's (Shos), haar revalidanten een sportdag aan met het thema wintersport. Op maandag 29 november bindt een groep van zes revalidanten 'de lange latten onder' in het Montana Snowcenter in Westerhoven, Noord-Brabant. Hierdoor krijgen ze de kans om (opnieuw) kennis te maken met skisport.

Stichting Shos maakt het mogelijk om mensen, ondanks een lichamelijke beperking, kennis te laten maken met de mogelijkheden op echte sneeuw. Sporten en bewegen moet voor iedereen toegankelijk zijn, ook voor mensen met beperkte mogelijkheden. Tijdens de wintersportdag kunnen de revalidanten van de Maartenskliniek, waaronder twee mensen met een beenamputatie, skiën of snowboarden met behulp van onder andere krukski's en twee zitski's: de Bi-Unique en de Mono ski.

Bewegingsagogie is een onderdeel van de revalidatie, waarbij samen met de revalidant onder andere wordt gekeken naar de mogelijkheden van sporten en bewegen. Sportdagen, zoals de wintersportdag, worden georganiseerd om revalidanten (opnieuw) kennis te laten maken met sport- en bewegingsactiviteiten. Hierdoor leren ze hun eigen mogelijkheden herontdekken. Door deze sportdagen kunnen ook mensen met een beperking onbeperkt genieten van sport.


---