Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T
HUMAN

Maandag 29 november 2010

Radio 5 & www.obalive.nl
19.00-20.00 uur

Radiotalkshow met gasten, discussie en commentaren

over cultuur, politiek, wetenschap en moraal

Rechtstreeks met publiek vanuit de Openbare Bibliotheek Amsterdam

Presentatie: Theodor Holman

Hoofdgast is Vincent Icke, hoogleraar theoretische sterrenkunde en bijzonder hoogleraar kosmologie en daarnaast beeldend kunstenaar. Woensdag 1 december houdt hij de jaarlijkse Socrateslezing van het Humanistisch Verbond: 'Denken te weten, de kracht van opmerkzaamheid'. Kan wetenschap een bron van levensbeschouwelijke inspiratie zijn? Kan de maatschappij haar voordeel doen met de wetenschappelijke aanpak?

Vincent Icke is een gerenommeerd wetenschapper die erom bekend staat complexe Wetenschappelijke materie op een prikkelende manier voor een breed publiek toegankelijk te maken. Hij laat zich regelmatig horen over maatschappelijke thema's.

Stine Jensen, filosofe/publiciste over non-fictie.

Rondetafel: 'Kunst moet rollen' . Theodor Holman in gesprek met Stephan Sanders, columnist Vrij Nederland en Joep Schrijvers auteur, over het artikel van kunstcritica Anna Tilroe in De Groene (zat. 27 november) hoe het grootkapitaal de macht overneemt in de museumwereld. Beeldende kunst heeft altijd gefunctioneerd in een context tussen van macht, status en geld. Het ziet er naar uit dat de balans bij de huidige bezuinigingen op de kunsten doorslaat naar particuliere geldschieters, de 'gewone' musea hebben het nakijken!

OBA Live is een rechtstreekse uitzending met publiek vanuit de Openbare Bibliotheek in Amsterdam. Online te bekijken www.obalive.nl (live en on demand)
Ingezonden persbericht