Ingezonden persbericht


Persbericht

25 NOVEMBER 2010

Hoe lang moet Halima lopen voordat ze water vindt?

Tijdens de 4e conferentie over aanpassing aan klimaatverandering in Den Haag namen Dr. Prof. Abdullah Dia, Chief Executive Officer van The Great Green Wall Initiative en Sible Schöne, programma directeur van HIER Klimaatcampagne de woorden HIER en DAAR ter hand om zo symbolische de aftrap te geven voor de campagne Daar ben ik.

Deze gezamenlijke campagne van de HIER Klimaatcampagne en NCDO betrekt Nederlanders bij de gevolgen van klimaatverandering in ontwikkelingslanden. Rond de top in Cancùn, die 29 november start, wordt de kijker van de publieke omroep geprikkeld met de spot over Halima, een geitenhoedster uit Ethiopië die steeds langer moet lopen om water voor haar geitjes te vinden. De bezoekers van de website www.daarbenik.nl leren meer over de gevolgen DAAR en oplossingen HIER voor klimaatverandering in ontwikkelingslanden en kunnen hun kennis testen.

Aan de vooravond van de klimaattop in Cancùn vragen de samenwerkende organisaties met de Daarbenik-campagne extra aandacht voor de impact, risico's en aanpak van de effecten van klimaatverandering in ontwikkelingslanden. Hoogtepunt tijdens de conferentie was de bijdrage van Dr. Prof. Abdullah Dia, die aan het hoofd staat van de implementatie van The Great Green Wall. Het plan om een muur van groen te planten van Senegal naar Dijibouti, bijna 8.000 kilometer lang, om op die manier de verwoestijning tegen te gaan. 'The Great Green Wall is an initiative from Africa, for Africa, in their fight against climate change.'

HIER is de klimaatcampagne van ruim 30 maatschappelijke organisaties die gezamenlijk werken aan de oplossing van klimaatverandering.