Provincie Noord-Brabant

Persbericht

29 november 2010

merk brabant centraal Nieuwe grensborden verwelkomen brabanders en hun gasten

Frisse rood-witte kleuren en een hartelijk "welkom in Brabant" in de vormgeving van Merk Brabant. Dat zijn de nieuwe grensborden, die op 59 plaatsen langs Rijks- en provinciale wegen de Brabanders en hun gasten verwelkomen. Gedeputeerde Thoon Essed onthulde vandaag het eerste bord in 's Hertogenbosch bij de Treurenburg.

De overige borden worden de komende weken geplaatst. De bestaande borden zijn na een langjarig verblijf in de buitenlucht sleets en naderen het einde van hun technische levensduur. Dat gaf bovendien de gelegenheid om de vormgeving en de uitstraling aan te passen. Daarbij is aansluiting gezocht bij de stijl van "dan denk je aan Brabant" en het Merk Brabant. Met de vervanging van de borden is een investering van circa E40.000 gemoeid, waarmee de komende jaren een groot aantal mensen bereikt wordt.

In het Merk Brabant werken inmiddels zo'n 80 ondernemingen en organisaties, waaronder de provincie, samen om het imago van Brabant te versterken. Het doel is om binnen en buiten Brabant uit te dragen dat Brabant een innovatieve en ondernemende provincie is. Een regio waar wordt samengewerkt in een gemoedelijke sfeer. Een internationaal georienteerde provincie waar je graag verblijft of naar toe komt. Met 'Dan denk je aan Brabant' geven we Brabant een identiteit van (duurzaam) ondernemerschap, innovatie en samenwerking.Provincie Noord-Brabant