Ingezonden persbericht


Persbericht

Sterke start film DIK TROM
Zondag de best bezochte film na Harry Potter
Binnen op nr 6 in de Top 20

www.diktromdefilm.nl

DIK TROM, de aanstekelijke familiefilm van Arne Toonen (speelfilm regiedebuut) is in het eerste weekend sterk van start gegaan. DE VETSTE FILM VAN HET JAAR komt, met nauwelijks voorstellingen op donderdag en vrijdag, binnen op nr 6 in de Top 20 van best bezochte films. Zondag was de film na Harry Potter met een tweede plaats zelfs de op een na grootste publiekslieveling. Binnen vijf dagen heeft DIK TROM al bijna 30.000 bezoekers getrokken.

DIK TROM is een gloednieuw avontuur waarvan de hoofdrollen losjes gebaseerd zijn op de karakters uit de gelijknamige boeken van C. Joh. Kievit.

Met Eva van der Gucht, Marcel Musters, Loes Haverkort, Thijs Römer, Stephan Evenblij, Birgit Schuurman, Nyncke Beekhuyzen, de jonge acteurs Fiona Livingston, Nils Verkooijen, Julien van Soest én Michael Nierse als Dik Trom in de hoofdrollen. Een productie van Eyeworks Film & TV Drama

Als de familie Trom vanuit Dikkedam de kans krijgt op in Dunhoven een eigen restaurant te beginnen, is dat wel even wennen. Want in tegenstelling tot de bewoners van Dikkedam, die allemaal van lekker en veel eten houden, zijn de Dunhovenaren vooral met hun lijn bezig. Maar Dik en zijn familie laten zich niet kennen. Op hilarische, ontroerende en doortastende wijze weten ze ieders hart te winnen.

Ga voor de swingende FLASH MOB met meer dan 200 kinderen naar http://www.youtube.com/watch?v=bWeiw75dB_8

en de TRAILER naar
http://www.youtube.com/user/BeneluxFilm#p/a/u/0/rpvQBxtTX9w

KORTE INHOUD
Samen met Pa en Ma Trom woont Dik in het knusse Dikkedam, waar iedereen net zo Bourgondisch en uitbundig is als hij. Het is er elke dag feest en de mensen eten hun buik rond aan taart en vettigheid. Dik heeft er veel dikke maatjes en is de koning van het bommetjes maken in het zwembad. Diks gelukkige leventje verandert als de familie gaat verhuizen naar Dunhoven, waar zijn vader een restaurant begint. In tegenstelling tot Dikkedam is in Dunhoven juist iedereen bezig met het uiterlijk, gezond leven en sport. Ze zitten dan ook helemaal niet te wachten op het nieuwe restaurant van de familie Trom. Het eten zal dan wel lekker zijn maar het zit ook vol calorieën, waar je dik van wordt. De bewoners van Dunhoven zijn er zelfs een beetje bang voor. Niet alleen het restaurant kent een moeilijke start, ook Dik heeft moeite zich aan te passen. Voor het eerst in zijn leven wordt hij zich bewust van zijn omvang. Helemaal als hij verliefd wordt op Lieve, het mooiste meisje van heel Dunhoven. Sonja Slager, de moeder van Lieve is diëtiste en zij weegt haar dochter elke dag. Dik is niet de enige die zijn oog heeft laten vallen op de mooie Lieve. Ook Viktor, de brutale zoon van sportschoolhouder Dolf, vindt haar meer dan aardig. Tot overmaat van ramp bezwijkt Ma Trom voor de charmes van sportschoolhouder Dolf. De strijd tussen Dik Trom en Viktor om Lieve zal beslecht worden tijdens de lokale zomerwedstrijd.

CAST
Voor Michael Nierse komt met zijn rol als Dik Trom een droom uit. Eerder was hij te zien in de film De Indiaan en in de hoofdrol van de korte film Jacco's film. Voor de vrolijke Dik Trom is het wel even slikken als hij met Pa en Ma Trom van Dikkedam naar Dunhoven verhuist. Weg is de gezelligheid. Gelukkig zijn daar Lieve en Sjak met wie hij al snel bevriend raakt.

Marcel Musters en Eva van der Gucht schitteren als Pa en Ma Trom. Pa Trom kan ontzettend goed koken. Hij houdt ervan om mensen met grote porties gelukkig te maken. Hij is gek op zijn vrouw en op zijn zoon Dik. Ma Trom is de moeder van Dik. Ze is vast van plan van het restaurant in Dunhoven een groot succes te maken.

Loes Haverkort is Sonja Slager, de moeder van het dromerige meisje Lieve (Fiona Livingston). Sonja woont al jaren in Dunhoven. Ze is een echte dieetgoeroe.

Thijs Römer speelt Dolf, eigenaar van een sportschool waar bijna iedereen in Dunhoven lid van is. Hij is de vader van etterbak Viktor (Nils Verkooijen).

CREW
DIK TROM is geregisseerd door Arne Toonen. Na de Kunstacademie in Arnhem succesvol te hebben afgerond, studeerde hij in 2003 met maar liefst zeven projecten af aan de Filmacademie in Amsterdam. Meteen ging hij aan de slag als commercial regisseur. In 2007 pakte hij de fictie kant weer op met het regisseren van onder andere Milah (commerciële korte film), Schnitzelparadijs de serie (diverse afleveringen), Hou Holland Schoon (One Night Stand), Oh Deer! (NFF masterclass) en Val Dood! (Nps kort).

Een film van Eyeworks Film & TV Drama (Komt een vrouw bij de dokter, De gelukkige huisvrouw, De Brief voor de Koning). Het scenario is geschreven door Luuk van Bemmelen (Pizzamafia, Val Dood!, Oh Deer!, TV-serie Willemspark, TV-serie Shouf Shouf), Mischa Alexander (De Scheepsjongens van Bontekoe, Ellis in Glamourland, Feestje!, Sportman van de eeuw) en Wijo Koek (Alibi, Moordwijven, Zoop-films, Vet hard, Westenwind). Geïnspireerd door de Dik Trom-boeken van Cornelis Johannes Kieviet. Distributie: Benelux Film Distributors.