Ingezonden persbericht


NAVIGON heeft een update uitgebracht voor haar Caravan- en Vrachtwagensoftware en een nieuwe add-on beschikbaar gesteld voor het vinden van 18.000 Europese tankstations met LPG en biodiesel.

LPG en biodiesel
De lijst met 18.000 LPG en biodiesel tankstations1 moet het bestuurders gemakkelijker maken om milieuvriendelijker te kunnen rijden. Het navigatiesysteem toont de LPG en biodiesel tankstations als bijzondere bestemmingen op de kaart. De gids bestaat uit vijf bestanden - de gebruiker geeft vooraf aan wat voor type LPG of biodiesel2 ze gebruiken en download alleen dit specifieke bestand. Na het downloaden via Navigon Fresh worden de tankstations weergegeven als symbool op de kaart. De gids is verkrijgbaar voor ¤ 9.95.

Caravan- en vrachtwagennavigatie
De caravan- en vrachtwagennavigatie zorgt voor een rit zonder zorgen. De gebruiker voert vooraf de gegevens in van het voertuig zoals hoogte, breedte, lengte en gewicht. Op basis van deze gegevens zal de software de juiste en makkelijkste route bepalen voor het desbetreffende voertuig. Het zal smalle wegen en bruggen en tunnels met lage doorrijhoogtes vermijden. 'Het komt steeds vaker voor dat je met de caravan achter de auto een straat inrijdt die te smal is of een weg neemt die niet prettig rijdt met de caravan. Met deze software kom je niet meer in de problemen en kom je ontspannen aan op de eindbestemming', aldus Mark Stadhouders, directeur Benelux bij Navigon 'Er zijn ook nog eens zo'n 16.000 POI's (Points of Intrest) met geschikte benzinestations, 24 uur winkels en speciale rustplaatsen voor de caravan en vrachtwagen.'

De NAVIGON Caravan en vrachtwagennavigatie is verkrijgbaar via Navigon Fresh en kost ¤129.