Ingezonden persbericht


PERSBERICHT Amsterdam, 1 december 2010

Wie is de beste Nederlandse kunstenaar van 2010? Wie heeft de beste app? Wat was de beste museumaankoop? Welk museum is de beste twitteraar? Wat was het opvallendste kunstmoment?

Tijdschrift Kunstbeeld presenteert

Special: Best of 2010

Hieronder volgt een selectie uit de special, de volledige lijsten en de verantwoording vindt u in Kunstbeeld #12|01 2010-2011. Het tijdschrift ligt vanaf 3 december 2010 in de winkel.

Beste kunstenaars nationaal

1. Job Koelewijn

2. Navid Nuur

3. Guido van der Werve

Beste kunstenaars internationaal

1. Louise Bourgeois

2. Sophie Calle

3. William Kentridge

Opvallendste kunstmomenten:

1. Opening Temporary Stedelijk

2. Veiling Peter Stuyvesant Collectie

3. Minimarket
The making of Best of 2010:

De Best of 2010-lijsten zijn als volgt tot stand gekomen: Elke redacteur stelde individueel een ranglijst op. Na inlevering van alle nominaties, is gekeken welke namen en titels op de persoonlijke lijsten gemeenschappelijk voorkwamen. Daarna is de redactie in discussie gegaan, wie op nummer één tot en met vijf zou moeten komen. Het was in deze fase van de vergaderingen dat de ramen in het kantoor van de redactie open werden gezet. Maar opvallend was dat wij bijvoorbeeld bij het benoemen van de nummer één op de lijst Beste kunstenaars nationaal, het onmiddellijk met elkaar eens waren, net als bij Beste solotentoonstellingen nationaal. Uiteindelijk zijn we het over alle plaatsen eens geworden. (citaat uit: redactioneel Roos van Put Kunstbeeld #12|1 2010-2011)

Kunstbeeld is verkrijgbaar in de boekhandel.
Prijs: 10,50 euro. Ook te koop in de webshop www.kunstbeeld.nl

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht