Nederlandse Hartstichting


Nieuws

Reactie op Uitgesproken Vara

maandag 29 november 2010

Uitgesproken Vara heeft op 29 november 2010 aandacht besteed aan verantwoord beleggen door goede doelen. De Hartstichting heeft, als een van de weinige, voor deze uitzending volledig inzicht gegeven in het beleggingsbeleid. Uit onderzoek van Vara is gebleken dat de Hartstichting indirect voor een klein bedrag van 3500 euro (1% van de index) belegt in een producent in clustermunitie. We zijn hier erg van geschrokken. We wisten niet dat we indirect in een producent in clustermunitie investeren.

We vinden het belangrijk te investeren in betrouwbare en duurzame fondsen, dat is onze morele plicht maar ook ons beleid. Ondanks dat het om een kleine en indirecte index van 1% gaat, is ons beleid om op geen enkele manier te investeerden in bijvoorbeeld clustermunitie. We hebben per direct de index laten verkopen. We gaan met onze vermogensbeheerder in gesprek hoe we dit in de toekomst kunnen voorkomen want dit mag echt nooit meer gebeuren.

Wij vinden het belangrijk openheid van zaken te geven, ook aan u. Daarom verwijzen wij u naar ons standpunt over beleggingen om meer te weten te komen waarom en hoe verantwoord wij beleggen.

Uitzending gemist?
Heeft u de uitzending gemist of wilt u er nog een keer naar kijken? Ga dan naar de site van Uitgesproken Vara (opent in nieuw venster).