Ingezonden persbericht


Jan Hamming, kandidaat lijsttrekker Eerste Kamer

Jan Hamming: "de Eerste Kamer terug in het hart van de democratie en de PvdA terug in de harten van de mensen"

De kandidaat-lijsttrekker voor de Eerste Kamer, Jan Hamming (wethouder in Tilburg) heeft afgelopen zaterdag zijn campagnetour langs 25 steden en dorpen in Cafe Hammingh, net boven Groningen, afgesloten. Daar heeft hij tegenover PvdA-leden, onder wie commissarissen van de Koningin Jacques Tichelaar (Drenthe) en Max van den Berg (Groningen), wethouders Jaap Kuin (Assen) en Klaas de Vries (Groningen) en het kamerlid Tjeerd van Dekken duidelijk gemaakt dat "de Eerste Kamer terug moet in het hart van de democratie en dat de PvdA terug moet in de harten van de mensen".

Jan Hamming heeft de steun gekregen van gewone leden, fractieleden, wethouders, burgemeesters, kamerleden en ruim 300 binnengekomen reacties op www.janhamming.nl in twee weken tijd. Jan Hamming: "Ik ben ik maar al te trots dat ik lid ben van de PvdA. Het is genoegen om lid te zijn van zo'n actieve partij!" Via de mail roept de Tilburgse wethouder de leden, die nog niet gestemd hebben, voor morgen 12.00 u. hun stem uit te brengen.

Jan Hamming: "Ongeacht de uitslag, hoop ik echt van harte dat de komende lijsttrekker in de Eerste Kamer de constructieve samenwerking op zoekt met andere partijen. Wij moeten samenwerken om in de nieuwe samenstelling van de Eerste Kamer een vuist te kunnen maken tegen de golf van rechtse bezuinigingen. Ik ben dat zeer van plan en hoop dat deze boodschap binnen is gekomen bij onze leden. Als man van de regio's, voorzitter van de G32 en als wethouder met een groot landelijk en provinciaal netwerk ga ik niet alleen de samenwerking aan met andere partijen. Juist ga ik ook de samenwerking aan met steden en dorpen, omdat ik weet hoe belangrijk het is te weten wat er speelt op straat. Als wethouder en succesvol campagneleider hoop ik van harte dat ik mijn ervaring kan inzetten als lijsttrekker van de Eerste Kamer".

Jan Hamming (44) wethouder Tilburg, mede-oprichter Niet Nix, vice-voorzitter partijbestuur (2007-2009), voorzitter netwerk van grote steden G32.Ingezonden persbericht