Astma Fonds is wel degelijk transparant over beleggingen

29/11/2010 21:57

Astmafonds

De redactie van het televisieprogramma Uitgesproken VARA geeft toe dat het een fout maakte, door vanavond te beweren dat het Astma Fonds niet reageerde op vragen over beleggingen. Het tegendeel is waar: het Astma Fonds reageerde op tijd en volstrekt transparant. De redactie rectificeert haar berichtgeving en biedt excuses aan. Het Astma Fonds belegt correct en voldoet aan de richtlijnen van branchevereniging VFI.

In de uitzending meldde Uitgesproken VARA dat het Astma Fonds niet zou hebben gereageerd op vragen. Maar op 18 oktober, binnen de gestelde termijn, reageerde het Astma Fonds volledig en tijdig. De redactie erkent vanavond te fout, rectificeert en biedt excuses aan.

"Natuurlijk zijn we transparant in onze beleggingen", zegt directeur Michael Rutgers van het Astma Fonds. "We gaan juist heel gewetensvol om met giften. De bewering in Uitgesproken VARA was een onaangename verrassing, omdat we keurig antwoord hebben gegeven." Het Astma Fonds belegt haar reserves in Europese staatsobligaties. "Precies om risico's te vermijden."

Een miljoen longpatiënten

In Nederland zijn ruim een miljoen mensen met een chronische longziekte. Mensen met astma, COPD of een zeldzame chronische longziekte. Het Astma Fonds zet zich voor hen in, want longen zijn van levensbelang. Onder meer door het financieren van wetenschappelijk onderzoek. Daarmee wil het Astma Fonds bereiken dat astma wordt voorkomen bij kinderen. En dat er een nieuwe behandeling komt voor ernstig astma. Het Astma Fonds wil dat er een therapie wordt gevonden waarmee chronische longziekten gestopt kunnen worden. En nog mooier zou zijn dat op den duur beschadigde longen zelfs kunnen herstellen.

http://www.astmafonds.nl