Kat von D signeert haar nieuwe boek in The American Book Center

03/11/2010 10:57

The American Book Center

Dinsdag 30 november, van 18:00 tot 20:00 uur, signeert Kat von D haar nieuwe boek The Tattoo Chronicles bij The American Book Center, Spui 12 in Amsterdam. Een unieke kans om Kat von D te ontmoeten.

Over het boek:

The Tattoo Chronicles is een spontaan, ongecensureerd, intiem, en rijkelijk geïllustreerd dagboek van tatoeageartiest Kat von D.

Men kan geen genoeg krijgen van Kat von D, de charismatische ster van Discovery Channel's LA Ink en een van 's werelds meest gewilde tatoeageartiesten. In 2009 bracht ze haar eerste boek 'High Voltage Tattoo uit, dat een New York Times bestseller werd. In haar schitterende nieuwe boek'The Tattoo Chronicles'' (October 2010), geeft Kat een intieme kijk in een belangrijk jaar uit haar persoonlijke en professionele leven, door dit geïllustreerde dagboek dat begint in de lente van 2008 en eindigt in de zomer van 2009.

Wanneer Kat een tattoo maakt, schetst ze eerst en schrijft erover, waardoor ze elke tatoeage documenteert. Ze heeft honderden 'dagboeken' vol notities in haar eigen handschrift. Deze gaan niet alleen over het belang van degene die de tatoeage krijgt, maar ook hoe de ervaring om deze te maken Kat heeft beinvloedt. Uit de notities - sommige scherp, sommige hilarisch, sommige regelrechte bekentenissen - komt heel duidelijk naar voren hoe deze ervaringen haar persoonlijk hebben geraakt. In het boek staan de hoogte- en dieptepunten; het goede, het slechte, en het lelijke, waardoor duidelijk wordt hoe ze zich voelt over roem, haar familie, haar ex Nikki Six van 'Mötley Crüe', haar vrienden, en haar fans.

Over nuchterheid: "De eerste zes maanden dat ik nuchter was bestonden uit niets anders dan toenemende afzondering. De telefoon ging niet meer toen men hoorde dat ik niet meer dronk en dat was behoorlijk pijnlijk. Ik was niet eens zozeer gekwetst omdat mijn 'vrienden' me niet meer meevroegen als er wat te doen was, maar ik besefte dat ik geen echte vrienden meer had, en dat deed het meest pijn."

Over individualiteit: "Ik weet uit eigen ervaring hoe het is om je anders te voelen. En wanneer mensen kritiek hebben op het homo-huwelijk, doet me dat denken aan de kritiek die ik kreeg toen ik steeds meer tatoeages nam. Maar nog erger vond ik de mensen die opmerkingen maakten die aan de ene kant luid genoeg waren voor mij om te horen, maar aan de andere kant zacht genoeg waren zodat ze er ongezien mee weg konden komen. Voor mij was het waarschijnlijk net zo moeilijk te begrijpen waarom men zo op mij reageerde, als het voor hen moeilijk was te begrijpen dat tattoeëren niet een vorm van verminking was, maar een andere vorm van zelfexpressie."

Over liefde: "Niets is opwindender dan je partner vol enthousiamse ergens helemaal voor te zien gaan. Ik weet niet of ik in mijn vorige relaties ook zo geïnspireerd kon raken. Nikki gaf me het gevoel dat ik mezelf moest afvragen of ik ooit eerder echt verliefd was geweest."

Over tatoeëren: "Voor het eerst in mijn leven is tatoeëren niet iets waarmee ik mezelf kan redden, iets wat nu steeds meer als een onmogelijkheid begint aan te voelen. En hoe leuk het ook is om fans te ontmoeten tijdens deze boekentour, toch mis ik mijn oude maatje - tatoeëren. Ik mis de connectie die ik voel wanneer ik tatoeëer, en dat zorgt ervoor dat ik zo snel mogelijk weer naar huis wil gaan."

Visueel adembenemend ontworpen zit 'The Tattoo Chronicles'vol met Kat's ontwerpen, van schetsen van haar tatoeages tot aan het eindresultaat, en haar foto's van vrienden, familie en haar uniek gekozen, soms bizarre onderwerpen. Fans zullen met plezier lezen over haar vele klanten uit alle lagen van de maatschappij, zoals Lemmy Kilmister van Motörhead, Dave Navarro, leden van Metallica, Green Day, Kings of Leon, en de Eagle. Daarnaast zijn er ook veel foto's van Kat die speciaal voor dit boek zijn gemaakt.

Over de auteur:

Kat von D is een tatoeageartiest en de ster van LA Ink. In 2007 behaalde ze het Guinness wereldrecord voor het tatoeëren van de meeste tatoeages binnen 24 uur. Ze is auteur van de New York Times bestseller 'High Voltage Tattoo' en de ontwerper van een exclusieve make-up en parfumlijn voor Sephora. Haar tatoeage studio 'High Voltage Tattoo' is in Hollywood, waar ze tevens woont.

'The Tattoo Chronicles' - Kat von D - Collins Design - ISBN: 9780061953361

http://www.abc.nl