Syntens

De Champisaucijs van bakkerij ât Lekker Plekske uit Roosendaal is door het publiek gekozen als finalist van Smaakvol 2010. Dit Roosendaalse product maakt op 30 november kans op de titel âSmaakvolste product van NLâ.

Op 2 november 2010 streden de acht halve finalisten uit Zuid-Nederland om een plaats in de finale van Smaakvol2010. In deze smaakwedstrijd, georganiseerd door Syntens, Taskforce Multifunctionele landbouw en Foodlog, strijden de makers van deze heerlijkheden om de titel âSmaakvol 2010â, dé sterrenstatus voor het lekkerste product van Nederlandse bodem.

De publieksfavoriet die gekozen is uit de eerder gehouden proeverijen in Den Bosch en Maastricht is de Champisaucijs van 't Lekker Plekske / De La Creme uit Roosendaal. Daarnaast koos de vakjury het Euleteul zomerbier van Brouwerij de Fontein uit Stein en de KellyBronze kerstkalkoen van Flavours of the Farm uit Heythuijsen als meest succesvolle concepten uit de regio Zuid. Ook deze lekkernijen gaan door naar de finale op 30 november in Den Bosch, de Hoofdstad van de Smaak in 2010.

De landelijke finalisten, inclusief de drie publieksfavorieten, strijden op 30 november om de ultieme smaakerkenning. Uiteindelijk worden twee winnaars geselecteerd uit de meer dan 80 deelnemende producten: de Smaakvol2010, dé erkenning van professionals voor het lekkerste product van Nederland, en de Publieksprijs voor de landelijke publieksfavoriet.

Meer informatie: www.syntens.nl/desmaakvanNLÂ


---