Syntens

Nieuwe energie voor MKB-ondernemers

Op 30 november organiseren innovatienetwerk Syntens en NCSI de tweede Energiedag MKB Krachtcentrale. Deze energiedag vindt plaats op een bijzondere locatie: het voormalig hoogspanningslab van de KEMA in Arnhem. Deelnemers worden deze dag getrakteerd op een energieboost.

Het programma van deze Energiedag bestaat onder meer uit sprekers als Jan Bommerez en Herman Wijffels en vierentwintig workshops waar deelnemers vrij aan kunnen deelnemen. Robbert-Jan Brouwer, directeur Reewoud Energietechniek, bezocht vorig jaar de Energiedag: "Ik voelde er de energie". Wim Swier, directeur Food Connect heeft het nog steeds over "pure inspiratie!"

Een van de sprekers is Jan Bommerez. Hij is Vlaming van geboorte en woont sinds 1995 in Californië. Hij is regelmatig in Nederland voor sprekersopdrachten voor congressen en voor bedrijven zoals Philips, Rabobank en Xerox. Bommerez is hoofdauteur van de bestseller 'FLOW en de Kunst van het Zakendoen' met meer dan 40.000 lezers. Het boek stond in zijn eerste jaar wekenlang in de top 10 van de zakelijke boeken. Het is vooral gericht op verkopers, ondernemers en leidinggevenden maar het wordt ook buiten de zakelijke wereld gelezen. Jan Bommerez spreekt het liefst over het aanboren van extra menselijk potentieel, over zaken zoals zelfvertrouwen, moed en over teamwerk.

Relaties

Spreker Herman Wijffels bekleedde tijdens zijn loopbaan diverse functies, waaronder voorzitter van de hoofddirectie van de Rabobank, voorzitter van de Sociaal-Economische Raad (SER) en Nederlandse bewindvoerder bij de Wereldbank in Washington. Momenteel is hij co-voorzitter van Worldconnectors en hoogleraar 'duurzaamheid en maatschappelijke verandering' aan de Universiteit Utrecht. Wijffels wordt door sommigen 'de beste premier die Nederland nooit had' genoemd. Hij staat deze dag voor het werken aan een verbeterde kwaliteit van relaties (mens/mens en mens/aarde).

Vitaal en succesvol

Aan de twintig workshops die op het programma staan, kunnen deelnemers vrij deelnemen. Ze kunnen ervaren hoe ze zaken in het bedrijf in gang kunt zetten. In de verschillende ruimtes van het hoogspanningslab komen onder meer oordelen en waarnemen, succesvol netwerken, leiderschap, de vitaliteit van ondernemingen, maar ook slimmer werken en social media aan de orde. Op de website www.mkbkrachtcentrale.nl vinden belangstellenden een compleet overzicht van workshops en korte, praktijkgerichte trainingen.

Verkiezing 'slimste' bedrijf van het jaar

Tijdens de energiedag wordt ook de winnaar van de verkiezing van het 'slimste' bedrijf van het jaar bekend gemaakt. In de vakjury zitten onder andere de voorzitter van de SER, dr. A.H.G Rinnooy Kan, voorzitter van MKB Nederland drs. L.M.L.H.A. Hermans en voormalig lid van het InnovatiePlatform M. Usta.

Meer informatie

Op www.mkbkrachtcentrale.nl is meer informatie te vinden over de Energiedag, over de sprekers en de workshops. De toegangsprijs bedraagt ⬠99,-. Deelnemers ontvangen na afloop het boek 'Kun je een rups leren vliegen?'van Jan Bommerez. De Energiedag wordt georganiseerd door Syntens en NCSI in het kader van de MKB Krachtcentrale.