Rijksvoorlichtingsdienst

Prinses Màxima bezoekt slotbijeenkomst Beste Maatjes

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden zal op 30 november in Nijkerk de slotbijeenkomst van De Beste Maatjes bijwonen. De Beste Maatjes is een programma van het Oranje Fonds om het werk van maatjes, mentoren en coaches op de kaart te zetten en om nieuwe vrijwilligers te werven.

Maatjes zijn vrijwilligers die gedurende langere tijd iemand ondersteunen in het leren van nieuwe kennis of vaardigheden. Zo zijn er Taalmaatjes, mentoren die jongeren ondersteunen bij hun middelbare school, maatjes voor mensen met een psychiatrische beperking en maatjes om met mensen na detentie een nieuw (vrienden)netwerk op te bouwen.

In maart 2008 gaf Prinses Máxima het startschot voor de bijbehorende mediacampagne Gezocht: Maatjes m/v. Uit onderzoek van het Verwey Jonker Instituut blijkt dat daarmee zeker 4.000 nieuwe vrijwilligers zijn geworven. Tijdens de slotbijeenkomst presenteert prof.dr. G.B.M. Engersen de resultaten van het onderzoek. De coördinatoren van ruim 350 maatjes-, mentor-, coach- en buddyprojecten komen bij elkaar om kennis, contacten en ideeën uit te wisselen.

De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

Noot voor redacties (

RVD Mediafeed