Gemeente Twenterand


Reizigersvereniging ALMA en de Bieb op één spoor!

Heeft u ook moeite met de kaartenautomaat of de ov-chipkaart? Of ziet u op tegen het overstappen? Dan is een presentatie van `Ik Spoor' misschien wel iets voor u!

Wat is Ik Spoor?
Ik Spoor is een initiatief van het ministerie van Verkeer & Waterstaat. Het project is erop gericht om 55-plussers meer vertrouwd met het treinreizen te maken en hen te stimuleren er (vaker) gebruik van te maken. Ik Spoor werkt nauw samen met onder andere de NS en de ouderenbonden.

Wat doet Ik Spoor?
Ik Spoor geeft algemene voorlichting over het reizen met de trein door middel van presentaties op beurzen of andere evenementen. Ook bieden we treinworkshops aan. Het doel is om de belangrijkste obstakels die mensen ervaren te bespreken en zo koudwatervrees bij hen weg te nemen. De workshops en presentaties worden door ervaren treinambassadeurs gegeven. Zij zijn in het hele land actief en kunnen op elke gewenste locatie in Nederland een workshop of presentatie verzorgen.

Wat kunt u verwachten van een presentatie?
Een presentatie heeft het karakter van een voorlichtingsbijeenkomst en is daarom geschikt voor grotere groepen vanaf 15 personen. Tijdens de presentatie komt het gehele reisproces aan bod en wordt er volop aandacht besteed aan actuele ontwikkelingen zoals de ov-chipkaart. Uiteraard is er volop gelegenheid voor het stellen van vragen.

Reizigersvereniging Alma werkt samen met de bibliotheek om ook in Vroomshoop een presentatie te houden. Op dinsdag 30 november worden er twee presentaties gehouden in de Bibliotheek aan het Vredesplein 4 te Vroomshoop.

De eerste is `s middags en begint om 15.00 uur, de andere is 's avonds en begint om 19.30 uur.

Hoe kunt u zich aanmelden?
U kunt zich via de bibliotheek aanmelden. Deelname is gratis! Komt allen en neem anderen mee!

Bron: www.ikspoor.com