Gemeente Hoorn

Dinsdag 30 november kwartaaldag voor diabetici

Gezondheid, gezelligheid en ontspanning staan centraal tijdens de kwartaaldag voor diabetici op dinsdag 30 november. In samenwerking met het Diabetes Zorgsysteem West-Friesland organiseert het Sportopbouwwerk van de gemeente Hoorn deze dag. Iedereen die wil komen, is van harte welkom vanaf 9.00 uur in Cultureel Centrum de Huesmolen.

Het project Diabetes in Beweging is na een succesvolle pilotperiode, in september vervolgd met een tweede beweegprogramma. Het programma is een initiatief van het Diabetes Zorgsysteem West-Friesland en het Sportopbouwwerk van de gemeente Hoorn en wordt mede mogelijk gemaakt door verschillende samenwerkingspartners. Wekelijks sporten meer dan 90 deelnemers bij het zwembad, de wandelschool en conditietraining. De motivatie van de deelnemers is niet alleen het verbeteren van de conditie maar ook gezelligheid, plezier, het leren kennen van lotgenoten en ontspanning. Deze aspecten willen we terug laten komen op een kwartaaldag en wel op 30 november. De bijeenkomst is niet alleen voor deelnemers van het project, maar voor iedereen die het leuk lijkt.

Programma Vanaf 9.00 uur staat de koffie en thee klaar in Cultureel Centrum de Huesmolen (zaal Regenboog). Vanuit het Diabeteszorgcentrum zal een diëtiste een presentatie geven over diabetes en bewegen, mensen kunnen deelnemen aan sportieve workshops en kans maken op leuke prijzen door mee te doen met de 30 minuten bewegen quiz en de bingo. Om 9.15 uur gaat het programma van start. Rond 12.15 uur is het programma afgelopen.

Tijdstip Activiteit 9.00 uur Ontvangst koffie/thee 9.15 uur Welkomstwoord en inleiding 9.30 uur Presentatie diabetes en bewegen 10.00 uur Workshop zumba 10.20 uur Pauze met koffie/thee en een hapje 10.35 uur Presentatie 30 minuten bewegen + beloningen 10.50 uur Workshop conditietraining 11.10 uur 30 minuten bewegen quiz 11.25 uur Bingo! 11.55 uur Slotwoord 12.15 uur Einde

Meer informatie en aanmelding Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan de kwartaaldag. Wie mee wil doen, kan zich aanmelden bij het Sportopbouwwerk van de gemeente Hoorn, via het telefoonnummer 0229 252620 of per mail via sportopbouwwerk@hoorn.nl