Gemeente Leeuwarden

Persbericht:

Project Nieuw Zaailand genomineerd als beste bouwproject 2010

Project Nieuw Zaailand is genomineerd als beste bouwproject voor de Cobouw Awards; een nominatie om trots op te zijn! Cobouw, een toonaangevend vakblad voor de bouw, stelt dit jaar voor de eerste maal de Cobouw Awards ter beschikking. De nominaties voor het beste bouwproject zijn bepaald aan de hand een enquête die is uitgevoerd door TNS Nipo onder 2200 leden van de Cobouw. De 20 meest genoemde projecten maken nu kans om uitgeroepen te worden tot beste bouwproject. Het publiek bepaald de uiteindelijke winnaar. Iedereen kan stemmen op zijn of haar favoriete bouwproject. Project Nieuw Zaailand is het enige Friese genomineerde bouwproject.

Andere genomineerden voor beste bouwproject zijn onder meer Het Stedelijk Museum en het Rijksmuseum in Amsterdam, Groningen Seaports, het nieuwe kantoor van de Belastingdienst/DUO in Groningen, het gebouw van de Rabobank in Utrecht en de Maasboulevard in Venlo. De uitreiking van de Cobouw Awards vindt plaats op dinsdagavond 30 november in het Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk aan Zee. Stemmen op één van de bouwprojecten kan nog tot 25 november via www.cobouwawards.nl.

Project Nieuw Zaailand
Het project Nieuw Zaailand is een compleet herinrichtingsplan voor het Wilhelminaplein in de binnenstad van Leeuwarden. Het nieuwe stadsplein krijgt winkels, appartementen, horeca, terrassen en een grotere ondergrondse parkeergarage. Het nieuwe Fries Museum met daarin het nieuwe Centrum Voor Film in Friesland maakt het plein tot centrum van kunst, cultuur en film. Het plein biedt ook ruimte voor de kermis, de weekmarkt, evenementen en andere grootschalige festiviteiten. Aan het project doen vier partijen mee: de gemeente Leeuwarden, Syntrus Achmea Vastgoed, IPMMC Vastgoed en het Fries Museum. De totale investering is circa ¤ 125 miljoen. Het bouwproces wordt halverwege 2012 voltooid.


---