Gemeente Roermond

Presentatie ontwerp renovatie De Donderie

De Donderie Het definitieve ontwerp voor de renovatie van wijkaccommodatie De Donderie is klaar. Tijdens een informatieavond op 30 november aanstaande zal Pove & Timmermans Architecten een presentatie houden. Alle bewoners van de Donderberg en overige geïnteresseerden zijn hiervoor van harte uitgenodigd. De avond in De Donderie aan de Donderbergweg 47-49 start om 19.30 uur. Tijdens deze informatieavond komt ook de ontwikkeling van het winkelcentrum Donderberg aan bod. De gemeente Roermond wil graag de reacties van de buurtbewoners horen om die bij de verdere plannen mee te nemen.
De voormalig minister voor Wonen, Wijken en Integratie heeft vóór de zomervakantie de subsidieaanvraag Duurzaam verbinden Donderberg van 2.000.000,-- toegekend om een groot pakket aan sociale en economische maatregelen in de wijk uit te kunnen voeren. Eén van de maatregelen is De Donderie weer van de wijk.

Tijdens de informatieavonden, voorafgaand aan de subsidieaanvraag, hebben bewoners aangegeven dat de wijk behoefte heeft aan een goed bereikbare, ruime accommodatie. Daar moeten bewoners elkaar kunnen ontmoeten en zelf activiteiten kunnen organiseren, en verenigingen moeten daar terecht kunnen. Wethouder Raja Moussaoui: De renovatie van De Donderie levert een bijdrage aan het traject om te komen tot een zichtbare en merkbare verbetering van de wijk Donderberg.

De renovatie van De Donderie komt mede tot stand door subsidie van het Rijk en de Provincie Limburg.

Eerste publicatiedatum: 23-11-2010 Bijgewerkt: 23-11-2010