Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Drie bedrijven strijden om titel 'Slimste bedrijf'

23 november 2010

Op 30 november 2010 organiseert de MKB Krachtcentrale de finale van de wedstrijd "het Slimste Bedrijf van 2010". De deskundige jury heeft uit alle inzendingen drie inspirerende organisaties geselecteerd. De genomineerden zijn: Metaalbedrijf Jazo Zevenaar, Finext te Voorburg en Philips Lighting Vitrite. De verkiezing van de winnaar vindt plaats tijdens de Energiedag 2010 in het voormalig hoogspanningslab van de KEMA in Arnhem. Hier komen ondernemers en hun medewerkers uit het hele land bij elkaar om te ervaren wat slimmer werken oplevert.

De deskundige jury, bestaande uit Alexander Rinnooy Kan (SER), Melek Usta (Colourful People), Ton de Korte (NCSI) en Jos van de Werken (Syntens), beoordeelde alle inzendingen op onderdelen als leiderschap, flexibilisering, zeggenschap van medewerkers en benutting van talent en vakmanschap. De drie bedrijven hebben in een proces van enkele jaren laten zien dat vernieuwingen op deze gebieden aanzienlijke productiviteitsverhoging en een hoge betrokkenheid van medewerkers opleveren. Volgens de jury zijn deze drie genomineerde organisaties inspirerende voorbeelden voor ondernemers die zelf aan de slag willen met slimmer werken.

Voorbeeld doet volgen

De genomineerden zijn heel verschillend van aard: Metaalbedrijf Jazo Zevenaar heeft oude en bekende werkpatronen losgelaten en met een andere stijl van leiderschap en het betrekken van de medewerkers aantoonbaar betere prestaties geleverd. Ze zijn van NIKS (Negatief-Individueel-Kleinerend-Somber) naar PRET (Positief-Respect-Enthousiasme-Teamwork) gegaan. Finext in Voorburg richt zich op het verbeteren van de financiële functie van de bedrijven die behoren tot de nationaal kampioenen. De jury oordeelde dat de organisatie opvallend transparant is en dat de kleine, zelfsturende teams zeer goed werken. Philips Lighting Vitrite heeft met een indrukwekkende combinatie van instrumenten, nieuw leiderschap, positieve aandacht voor vakmanschap, en de inzet van de ervaring van pensionada's een professionele koerswending gemaakt. De MKB Krachtcentrale presenteert hiermee drie inspirerende voorbeelden van wat slimmer werken een ondernemer uiteindelijk kan opleveren.

Finale

De finale wordt gehouden tijdens de Energiedag van de MKB Krachtcentrale, dat dit jaar als thema heeft: 'Laat nieuwe energie door je bedrijf stromen'. Topsprekers Jan Bommerez en Herman Wijffels zullen de ondernemers toespreken. Melek Usta, directeur Colourful People en voormalig lid van het Innovatieplatform, zal namens de jury de genomineerde kandidaten voor de wedstrijd 'Slimste Bedrijf' voorstellen. Ondernemers die aanwezig zijn op de Energiedag in Arnhem kiezen zelf de uiteindelijke winnaar.

Noot voor de redactie,