NCRV

Heren van Oranje: Het imago van de prinsen

Ingezonden door NCRV op 15 november, 2010 - 11:56 Uitzenddatum:
dinsdag, 30 november, 2010 - 19:25
Zender:
Nederland 2

In de derde aflevering van Heren van Oranje vraagt Jetske van den Elsen zich af hoe goed ze de prinsen nu eigenlijk kent. De media is voor een groot deel verantwoordelijk voor het publieke imago van de koninklijke familie. Maar welke invloed heeft deze media werkelijk op de beeldvorming en hoe word die media zelf bespeeld? Zijn de prinsen in werkelijkheid echt zo charmant?

Jetske ontdekt dat prins Maurits een kei is in het bespelen van de media, daar waar prins Willem-Alexander zich eerder ongemakkelijk lijkt te voelen. Ze gaat naar België om te horen hoe het de prinsen daar vergaat. Kroonprins Philip blijkt goed te vergelijken met onze kroonprins. Beide prinsen profiteren bijvoorbeeld van het positieve imago van hun vrouwen...

Na de succesvolle serie Dames van Oranje, waarin Jetske van den Elsen zich verdiepte in de Nederlandse prinsessen, neemt zij nu de prinsen onder de loep. Ze werden geboren met een gouden lepel in de mond, omringd door weelde, maar ook door die kenmerkende Hollandse nuchterheid. Vanaf hun prilste jeugd is hun leven in kaart gebracht door de camera's, maar eigenlijk weten we weinig over ze.

Jetske bezoekt in Heren van Oranje diverse evenementen en ze ontmoet een aantal prinsen. In zes afleveringen probeert ze antwoord te krijgen op haar vragen. Jetske: "Wie is de hedendaagse prins? Een ondernemer, goudzoeker, weldoener, betrokken vader of playboy? Welke rol speelt het blauwe bloed in hun leven? Welke rol spelen hun vrouwen? En: heeft prins Willem-Alexander eigenlijk wel de beste kaarten om koning te worden? Kortom, ik wil weten wie deze mannen zijn."

Programma:
Heren van Oranje
Presentator:
Jetske van den Elsen
Website:
http://herenvanoranje.ncrv.nl/
Meer informatie:

NCRV Communicatie, Marielle Groenendijk, pers@ncrv.nl, 035 - 671 9466.
* ""