Jan Terlouw ontvangt eerste exemplaar boek Pjotr Borsjt

24/11/2010 16:33

d'jonge Hond

Op 30 november ontvangt Jan Terlouw het eerste exemplaar van het boek Pjotr Borsjt.

José Hennekam beschrijft in deze roman op boeiende en aangrijpende wijze de lotgevallen van een aantal kinderen na de Tsjernobyl-ramp (25 jaar geleden in 2011).

De officiële overhandiging heeft plaats op 30 november 2010 om 11 uur in Gebouw Het Vierhuis, Laan van Groot Schuylenburg 91 te Apeldoorn.

Jan Terlouw schreef het eerste van zijn vele boeken ('Pjotr') over een Russische jongen die zijn vader, die naar Siberië is verbannen, achterna reist.

Terlouw schrijft nog steeds, nu samen met zijn dochter.

José Hennekam (http://josehennekam.com) schreef Pjotr Borsjt (met Renata Oosterveen als coauteur) na een verblijf van enige weken in een weeshuis in Belarus.

José Hennekam is o.a. bekend van zijn boeken 'De Kindervriend' en 'Pater Noster'.

Het boek Pjotr Borsjt, geschikt voor zowel volwassenen als kinderen (12+), kost Euro 14,95.

Het wordt uitgegeven door Uitgeverij Arroba (http://www.arroba-independent.com).

De gehele opbrengst van de verkoop van het boek gaat naar het project 'Zelfstandig wonen' van de Stichting Weeshuizen Belarus.

Het bedrag wordt door 'Wilde Ganzen' en het NCDO (Buitenlandse Zaken) verdubbeld.

Stichting Weeshuizen Belarus (www.weeshuizenbelarus.nl), opgericht door Ria Schraverus, werkt sinds 2001 aan een (voorbeeld)project met het doel om gehandicapte kinderen, slachtoffers van de Tsjernobyl-ramp, te helpen in hun ontwikkeling en hen de mogelijkheid te geven te re-integreren in de maatschappij.

Ria Schraverus is zowel in Nederland als in Belarus onderscheiden voor haar werk.