Gemeente Waterland

24 november 2010

Verkeershinder

Herstel brug Hageweer / Heemsweer (Broek in Waterland)

Dinsdag 30 november a.s. starten wij met het herstel aan de brug tussen Hageweer 54 en Heemsweer 1 in Broek in Waterland. De werkzaamheden bestaan uit het vervangen van het brugdek, de leuningen en een deel van het landhoofd. De brug is gedurende de werkzaamheden voor alle verkeer afgesloten. De afsluiting zal middels borden worden aangegeven. Het werk duurt ongeveer één week en wordt uitgevoerd door het aannemersbedrijf Gebr. Van Waveren.


---

Afsluiting brug Buurt I 1 (Marken)

Donderdag 2 december a.s. starten wij met het repareren van de houten schotten van de brug naar Buurt I 1 in Marken. Het water stroomt op dit moment achter de schotten langs, waardoor zand kan wegspoelen. Het werk bestaat uit het vrijgraven van de constructie aan de kant van Buurt I. Deze wordt dan weer aangevuld met kleigrond. De brug is gedurende de werkzaamheden voor alle verkeer afgesloten. De afsluiting zal middels borden worden aangegeven. Het werk duurt ongeveer 2 dagen en wordt uitgevoerd door het aannemersbedrijf Gebr. van Waveren.
---

Herstel Julianabrug en Beatrixbrug (Marken)

Vrijdag 12 november jl. hebben wij uit voorzorg de houten poorten van de Julianabrug en de Beatrixbrug in Marken gedemonteerd. Dit vanwege de harde windstoten die dag. De Julianabrug verkeerde al in slechte staat. Omdat de hameipoort van de Beatrixbrug binnenkort vervangen wordt, hebben we deze ook meteen gedemonteerd. Het hout is al besteld voor het herstel van beide bruggen. Aannemer Gebr. Van Waveren bouwt de nieuwe onderdelen in de werkplaats op. Zodra bekend is wanneer wij de nieuwe onderdelen plaatsen informeren wij u daarover.

---

Meer informatie?

Heeft u nog vragen naar aanleiding van deze werkzaamheden? Dan kunt u contact opnemen met de toezichthouder de heer Thijs van Went. Hij is bereikbaar via telefoonnummer (0299) 658 576 of per e-mail: gemeente@remove-this.waterland.nl t.a.v. Thijs van Went.
---