Kindjes in het Màxima chatten met de Sint

29/11/2010 09:29

Maxima Medisch Centrum

In het ziekenhuis liggen is al vervelend. Lig je er in de gezellige Sinterklaasperiode in, dan is dat al helemaal zuur. Zeker als alle vriendjes en vriendinnetjes bij de Sint op bezoek gaan in het Kasteel van Sinterklaas. Gelukkig vonden slimme pieten een manier om het leed te verlichten: praten met de Sint op zijn logeeradres vanuit het ziekenhuisbed!

Hoe kan Americo over daken lopen? Hoe oud is Sinterklaas? Hoe bak je nou zoveel pepernoten voor al die kinderen? Vragen waar de kinderen in het ziekenhuis zich ook het hoofd over breken. En aan wie kan je die vragen nu het beste stellen? Aan Sinterklaas natuurlijk!

En dat gaan we regelen op dinsdag 30 november. Vanaf de kinderafdeling bij Màxima Medisch Centrum in Veldhoven mogen de patiëntjes hun meest prangende vragen stellen aan Sinterklaas. Wij hebben hem namelijk weten te strikken in zijn tijdelijke verblijf in het Kasteel van Sinterklaas in Helmond. Vanaf ongeveer 13.30 uur heeft de Sint een plek vrij in zijn agenda voor de kinderen van het Màxima.

Met medewerking van netwerk-expert Cisco en KPN wordt een verbinding gerealiseerd waardoor het mogelijk is dat de kinderen via video conferencing gaan kletsen met de Sint. Ook kunnen de patiëntjes op deze manier een kijkje nemen op dit bijzondere logeeradres van de Sint en zijn Pieten.