Gemeente Leeuwarden

project Jantje Beton en de gemeente Leeuwarden 'Vrij buiten spelen in de wijk'

in de wijken Huizum West en Huizum Oost werken Jantje Beton en de gemeente Leeuwarden samen aan het project 'Vrij buiten spelen in de wijk'. In het kader van deze samenwerking worden op 30 november 2010 om 15.30 uur vier stoeptegels geplaatst bij de Johan Willem Frisoschool. De stoeptegels zijn ontworpen door kinderen van deze school. Zij maakten tekeningen waarvan de mooiste zijn afgedrukt op stoeptegels.

De kinderen van de Johan Willem Frisoschool waren daarnaast inspiratie voor een kunstwerk, gemaakt door kunstenaar Marco Goldenbelt. Dit kunstwerk wordt op dezelfde dag om 16.00 uur onthuld door wethouder Thea Koster en de directeur van Jantje Beton, Rob van Gaal. Het kunstwerk staat bij de speeltuin Gerard Dou.

Na afloop van de onthulling is er voor de kinderen koek en chocolademelk en maken ze tekeningen. Uit deze tekeningen worden de mooiste uitgezocht en ook deze worden op stoeptegels gedrukt. BV Sport organiseert voor de kinderen een buitenparcours, waar de jongens een meisjes strijden om de titel: 'De sterkste van...’. Het project 'Vrij buiten spelen in de wijk' betekent dat de gemeente Leeuwarden in samenwerking met Jantje Beton zorgt dat kinderen dichtbij huis buiten kunnen spelen. Kinderen worden hierbij betrokken bij de inrichting van de openbare ruimte. Naast Leeuwarden worden onder andere 'buitenspeelwijken' gecreĂ«erd in Gouda, Tilburg en Den Helder.