Gemeente Den Haag

Den Haag Internationaal Centrum opent deuren

Gepubliceerd: 26 november 2010 Laatste wijziging: 29 november 2010

Op 29 november vindt de officiële opening plaats van het Den Haag Internationaal Centrum.

De dag erna, dinsdag 30 november, is het centrum voor publiek geopend. In het Centrum gaat de Xpat Desk haar werkzaamheden voortzetten. Nieuw is dat ook het Immigratiekantoor (IMK/DPS), de Immigratie- en Naturalisatie Dienst (IND) en stichting ACCESS (bestaande uit vrijwilligers uit de internationale gemeenschap) onderdeel worden van dit centrum.

In het nieuwe centrum kunnen medewerkers van internationale organisaties, internationale bedrijven, non-gouvernementele organisaties en ambassades terecht voor alle praktische vragen over wonen en werken in Den Haag. Van vragen over het omzetten van een buitenlands rijbewijs tot het vinden van een sportvereniging: het Den Haag Internationaal Centrum heeft het antwoord!

Expatservice

Speciaal voor kennismigranten bieden het IMK en de IND een Expatservice aan. Kennismigranten kunnen via een versnelde procedure regelen dat zij op afspraak ingeschreven worden in de Gemeentelijke Basisadministratie, hun BSN krijgen en een verblijfsdocument of beschikking ontvangen.

Iedereen is welkom

Het Den Haag Internationaal Centrum is niet alleen voor leden van de internationale gemeenschap in Den Haag. Ook Hagenaars of bezoekers van de stad kunnen hier terecht voor meer informatie over de `Internationale Stad van Vrede en Recht'. Zo kan men via een interactief scherm meer te weten komen over de vele internationale instellingen en organisaties in Den Haag.

Het Den Haag Internationaal Centrum is gevestigd in het Atrium van het stadhuis. Openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. Een bezoek aan de Expatservice verloopt op afspraak via de werkgever.