Recordaantal bezoekers Pietendorp Zuiderzeemuseum

30/11/2010 09:20

Zuiderzeemuseum

De vijfde editie van Pietendorp in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen heeft afgelopen weekend een recordaantal bezoekers getrokken. Het aantal van 7893 bezoekers overtrof de verwachtingen.

Tijdens Pietendorp bewoonden zo'n zeventig Zwarte Pieten tijdelijk het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Kinderen konden onder andere de Pietenpakken wassen en het paard van Sinterklaas verzorgen. Vorig jaar ontving het museum 5915 bezoekers.

Wat is er nog te doen?

De bezoekers die het Pietendorp gemist hebben kunnen nog langs de Winterfair op 18 en 19 december. Dit is het laatste evenement van het buitenmuseum dit jaar. In het binnenmuseum lopen diverse tentoonstellingen, waaronder Zuiderzee met taart en EMMY+GIJS+ALDO, tot volgend jaar door.

Over het Zuiderzeemuseum

Het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen richt zich op kunst, cultuur en erfgoed rondom het voormalige Zuiderzeegebied en het huidige en toekomstige IJsselmeergebied. Door zijn activiteiten, aanpak en samenwerking heeft het museum een internationale uitstraling en publieksbereik.

Gemeenschappen, ambachten en water staan centraal. Het museum bestaat uit een openluchtcollectie in de vorm van een museumpark en een binnenmuseum met een grote hoeveelheid expositieruimtes voor vaste presentaties en tijdelijke tentoonstellingen. Het museum verzorgt daarnaast regelmatig presentaties in binnen- en buitenland. www.zuiderzeemuseum.nl

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

http://www.zuiderzeemuseum.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,