Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 09.45 uur

Utrecht, 30-11-2010

Straatroof

IJSSELSTEIN Op donderdagmiddag 25 november werd een automobiliste het slachtoffer van een straatrover.

Rond 17.00 uur stapte een 60-jarige vrouw uit Nieuwegein op het Kronenburgplantsoen in haar auto en zette haar tas op de passagiersstoel. Zij startte de auto en wilde net wegrijden, toen plotseling het rechter voorportier van de auto werd opengetrokken en een man haar tas van de stoel griste. Vervolgens rende de verdachte met de tas weg. Later werd de tas in de omgeving teruggevonden. Onder andere haar geld bleek er uit te zijn gestolen.

Door de snelheid waarmee de beroving gebeurde, kon het slachtoffer geen goed signalement van de verdachte geven. Aan getuigen van de straatroof wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.

Man aangehouden

VIANEN Agenten hebben op maandagmiddag een man aangehouden op verdenking van mishandeling. Op last van een arts van de Crisisdienst is hij verplicht opgenomen.

Rond 16.30 uur kreeg de politie de melding dat er een conflict gaande was bij een woning in de wijk Vijfheerenlanden. Agenten gingen ter plaatse en zagen dat een 36-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats het trappenhuis van de flat uit kwam lopen. Vanaf de vierde verdieping riepen meerder mensen naar de agenten dat zij de man aan moest houden, omdat hij hen had aangevallen. Agenten hielden de man daarop staande en spraken met de andere mensen. Daaruit bleek dat de 36-jarige verdachte enige tijd bij een bewoner van de flat had verbleven, maar dat hem eerder die dag gezien zijn agressieve gedrag de toegang tot de woning was ontzegd, waarbij de bewoner de sloten had vervangen. Hij was echter toch terug gekomen, maar toen hij ontdekte dat hij de woning niet meer in kon, belde hij bij een buurvrouw aan. De 51-jarige vrouw uit Vianen deed open, waarna een conflict met de man ontstond en hij haar aanviel, waarbij zij ten val kwam en licht letsel opliep. De oud huisgenoot van de verdachte kwam haar te hulp, waarna de verdachte ervandoor ging.

De 36-jarige verdachte is aangehouden. Hij bleek geestelijk verward te zijn en werd door een arts van de Crisisdienst onderzocht. Op diens last werd de verdachte verplicht opgenomen in een centrum voor geestelijke gezondheidszorg. De vrouw liep letsel aan haar arm en rug op en deed aangifte.