Politie Groningen

Dinsdag 30 november 2010

Provincie Groningen , 30-11-2010

Politie houdt winkeldievegge aan

GRONINGEN De politie hield maandagmorgen een 63-jarige vrouw uit Groningen aan. Ze wordt er van verdacht bij een supermarkt aan de Rijksweg, twee pakken vlees niet te hebben afgerekend. Voorbij de kassa werd ze door medewerkers aangehouden waarna de politie werd gewaarschuwd. Er werd proces-verbaal opgemaakt.

Moeder met kinderen gewond na eenzijdig ongeval

WINSUM Een 28-jarige vrouw uit Baflo en haar 3-jarig zoontje raakten maandagmorgen licht gewond bij een eenzijdig ongeval op de Takkebosserweg. De vrouw die onderweg was van Baflo naar Winsum kwam door onbekende oorzaak met haar auto in de berm terecht waarna ze de macht over het stuur verloor. Samen met haar 3-jarig zoontje en haar 5 maanden oude baby die eveneens in de auto zat, werden ze voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Brand in de pan

GRONINGEN Een 14-jarige bezoeker van een containerwoning aan de Antillenstraat kreeg maandagmiddag de schrik van zijn leven. Tijdens het bakken van een frikadel vergat hij even de pan waardoor deze vlam vatte. Doordat hij deze met water bluste ontstond er een kleine explosie waardoor een ruit sprong. De knaap raakte niet gewond en kwam met de schrik vrij.

Man in de war en aangehouden

WINSCHOTEN De politie hield maandagmiddag een 32-jarige inwoner van Winschoten aan. Na een melding van een verwarde man die in de Mr. Jan Fr. Vietorstraat de rijbaan met graffiti stond te besmeuren, werd hij aangetroffen met diverse spuitbussen in zijn handen. Tevens hield hij het verkeer tegen en had het wegdek, de neus van een voorbijrijdende bedrijfsauto en twee lantaarnpalen al voorzien graffiti. De man werd aangehouden en later op de avond met een inbewaringstelling opgenomen.

Groninger met valse cheques aangehouden
GRONINGEN Een 46-jarige Groninger werd maandagmiddag aangehouden tijdens het inleveren van valse cheques. Een medewerker van het Grens Wissel Kantoor aan het Stationsplein ontdekte tijdens het verzilveren dat de cheques vals waren. De man werd ingesloten en de politie stelt een onderzoek in.

Vrouw met de auto in de sloot

DELFZIJL Een 28-jarige automobiliste uit Termunterzijl is maandagmiddag bij een eenzijdig verkeersongeval gewond geraakt. De vrouw reed met haar auto over de N362 in de richting van Appingedam. Getuigen hadden gezien hoe de bestuurster een inhaalmanoeuvre moest afbreken. Hierbij verloor zij de controle over haar auto en raakte in de slip. Hierdoor belandde zij met de auto in een sloot naast de weg. Het slachtoffer moest door de brandweer uit haar auto worden gehaald. Zij werd met lichte verwondingen voor onderzoek door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De beschadigde auto moest door een bergingbedrijf worden afgesleept.

Man beledigt centralist politiemeldkamer

GRONINGEN De politie heeft maandagnacht een 25-jarige man uit Amsterdam aangehouden voor belediging. Een centralist van de politiemeldkamer kreeg een melding van een vechtpartij in de Poelestraat. De beller verklaarde ruzie te hebben gehad waarbij hij een aantal keren zou zijn geslagen. Tijdens dit gesprek vond de Amsterdammer het nodig om de centralist te beledigen. Politieagenten troffen de man bij een horecagelegenheid aan. Hij moest mee naar het politiebureau. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op voor belediging. Ook doet zij onderzoek naar de mishandeling.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde maandag 29 november op diverse plaatsen het verkeer:

§ Noordwolde, N46: aantal geregistreerde voertuigen: 2438, aantal overtredingen: 22, hoogst gemeten snelheid: 116 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

§ Groningen, N355: aantal geregistreerde voertuigen: 1718, aantal overtredingen: 45, hoogst gemeten snelheid: 109 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

§ Groningen, Plantaanlaan: aantal geregistreerde voertuigen: 1305, aantal overtredingen: 5, hoogst gemeten snelheid: 90 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

§ Groningen, Hoendiep: aantal geregistreerde voertuigen: 1017, aantal overtredingen: 127, hoogst gemeten snelheid: 104 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

§ Groningen, Paterswoldseweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1030, aantal overtredingen: 71, hoogst gemeten snelheid: 86 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

§ Groningen, N370: aantal geregistreerde voertuigen: 2793, aantal overtredingen: 56, hoogst gemeten snelheid: 92 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.