Rechtbank Arnhem


Gevangenisstraf voor bedreiging, huisvredebreuk en belediging

Arnhem, 30 november - De rechtbank Arnhem heeft vandaag een 31-jarige man uit Culemborg veroordeeld tot een gevangenisstraf van 73 dagen, voor twee bedreigingen, huisvredebreuk en belediging van agenten gepleegd op achtereenvolgens 4 februari 2009 en 9 augustus 2010. De rechtbank heeft de man vrijgesproken van een poging zware mishandeling.

Deze straf was ook door de officier van justitie geëist en is gelijk aan de tijd die de man al in voorarrest heeft doorgebracht. De man zal dan ook na de uitspraak in vrijheid worden gesteld. De tevens door de officier van justitie gevorderde tenuitvoerlegging van een al eerder opgelegde voorwaardelijke gevangenisstraf van een maand heeft de rechtbank afgewezen.

Bij de bepaling van de strafmaat heeft de rechtbank rekening gehouden met het feit dat de man al vaker voort soortgelijke feiten is veroordeeld. Ook heeft de rechtbank rekening gehouden met het advies van de reclassering om aan de man een gevangenisstraf op te leggen zonder een voorwaardelijk deel. De man is al sinds 2001 in beeld bij de reclassering, maar dit heeft tot nu toe nog niet heeft geresulteerd in een geslaagd hulpverleningstraject.

Bron: Rechtbank Arnhem
Datum actualiteit: 30 november 2010 Naar boven