Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Uitreiking gedichtenboek 65 jaar vrijheid

Over klompschoenen en aardappelschillentaart

Op zondag 21 november is het gedichtenboek 65 jaar vrijheid officieel uitgereikt aan de heer L. Wilson, voorzitter dagelijks bestuur deelgemeente IJsselmonde en het comité 4 & 5 mei IJsselmonde. De uitreiking vond plaats tijdens de verjaardagssoos Proficiat voor 65-plussers in trefpunt Tuinenhoven, Hollands Tuin 85. Het gedichtenboek is gemaakt door jong en oud in IJsselmonde tijdens de viering van 5 mei jl.


3, 4 en 5 mei jl. stond Perspect stil bij het thema vrijheid. Samen met het comité 4 & 5 mei organiseerde Perspect op vier locaties activiteiten. Het werden bijzondere ontmoetingen met jong en oud. Op drie locaties is gewerkt aan het schrijven van gedichten over het thema vrijheid. Deze gedichten zijn gebundeld tot een boekje. Na de uitreiking van het boekje werden gedichten voorgelezen door Bas van der Ven en Soviandra van de meidenclub Lombardijen. Tijdens het voorlezen werden fotos getoond van de viering op 5 mei. Het officiële gedeelte werd afgesloten met een bijzonder optreden met stokken en takken van ouderengroep Dansgemeenschap.

In juli 2010 zijn zes pilot-projecten in IJsselmonde gestart die de zelfredzaamheid van wijken moeten verbeteren. Eén van die projecten is Proficiat van Perspect. Het project houdt in dat alle 65-jarigen in IJsselmonde een verjaardagsbezoek krijgen. Tijdens dat bezoek wordt informatie gegeven over activiteiten en voorzieningen in de wijk. Alle 65-plussers krijgen een uitnodiging voor een verjaardagssoos.

Het gedichtenboek en Proficiat zijn financieel mogelijk gemaakt door de deelgemeente IJsselmonde. Perspect zorgt voor de uitvoering.