Gemeente Maasgouw


Een dag op pad met Sarah

Sarah

Kinderen spelen duurzaamheidspel. Leerlingen van groep 7 van basisschool St. Medardus in Wessem speelden eind november onder begeleiding van een gastdocente het project Sarah's Wereld.

Het is een fantasierijk duurzaamheidspel voor de groepen 7 en 8 en gaat over het meisje Sarah, dat symbool staat voor ieder mens op aarde.

Sarah neemt de leerlingen mee op ontdekkingsreis. Aan de hand van opdrachten maken zij spelenderwijs kennis met een aantal aspecten uit de wereldwijde milieuproblematiek. Kern van het verhaal is, dat achter elk product dat gemaakt wordt een ecologische rugzak schuilgaat. Deze ecologische rugzak staat symbool voor alle stoffen uit de natuur die voor de productie, het gebruik en de afvalfase van het product nodig zijn.

Praktijk: tips voor duurzaam leven
Gezamenlijk heeft de groep leerlingen regels opgesteld waarmee duurzaam handelen mogelijk is. Aan het einde van de dag kregen ze een diploma mee naar huis met nuttige tips om bewuster om te gaan met onze wereld en om duurzamer te leven. De komende maanden gaan ook andere basisscholen in de gemeente aan de slag met Sarah's Wereld. Dit project wordt gecoördineerd door het samenwerkingsverband natuur- en milieucommunicatie, waar de gemeente Maasgouw onderdeel van is.

Publiekscentrum | Markt 36 Maasbracht | Telefoon 0475 85 25 00