Politie Gelderland-Midden

Bemmelse bromfietser raakt rijbewijs kwijt

Publicatiedatum: 30-11-2010 10:08:26

ELST - Een 45-jarige man uit Bemmel is op maandagavond 29 november zijn rijbewijs kwijtgeraakt toen bleek dat hij met teveel alcohol op zijn bromfiets was gestapt. Een routinecontrole op de Rijksweg Noord in Elst wees uit dat de man een promillage had van 1,43, bijna drie keer de toegestane hoeveelheid. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Justitie zal beslissen over de teruggave van het rijbewijs. (133735)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Vrouw (51) gewond bij aanrijding

Publicatiedatum: 30-11-2010 10:07:59

ZEVENAAR - Een 51-jarige vrouw uit Babberich is op maandagmiddag 29 november rond een uur gewond geraakt bij een aanrijding op de Nieuwe Doelenstraat in Zevenaar.

De vrouw liep op de Nieuwe Doelenstraat ter hoogte van de parkeerplaats op het Masiusplein. Een 55-jarige automobiliste uit Zevenaar wilde vanaf deze parkeerplaats de Nieuwe Doelenstraat oprijden, toen zij de voetgangster kennelijk over het hoofd zag. De vrouw uit Babberich raakte gewond aan haar been en is voor behandeling naar het ziekenhuis overgebracht.
(133612)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---


---

Controle fietsverlichting: 67 boetes

Publicatiedatum: 30-11-2010 10:09:42

EDE/BENNEKOM- De politie heeft dinsdagochtend 30 november tussen 7.00 en 8.10 uur een controle op fietsverlichting gehouden op de Stationsweg, Verlengde Maanderweg, Kerkweg, Prins Bernardlaan, Willem de Zwijgerlaan, Lunterseweg en Telefoonweg. In Bennekom werd er gecontroleerd op de Edeseweg. Er werden 67 fietsers beboet voor het niet voeren van verlichting of niet goed werkende verlichting.

Noodverlichting
De fietsers die een boete kregen voor het niet hebben van verlichting kregen van de politie noodverlichting uitgedeeld. Deze verlichting is bedoeld als `thuiskomertje'. Het is noodzakelijk om vervolgens de verlichting van de fiets op de juiste wijze in orde te maken. Dit ook vanwege de levensduur van de noodverlichting.

Val op!
De dagen worden korter en het weer onstuimig. Om die reden is het belangrijk dat alle verkeersdeelnemers goed zichtbaar zijn. De campagne `Val op!' richt zich op de fietsers in het bijzonder. Zij vormen een kwetsbare groep in het verkeer. Om hun zichtbaarheid en daarmee hun veiligheid te vergroten, worden zij gewezen op goedwerkende verlichting en reflectie. De politie gaat hier op ludieke wijze aandacht voor vragen, maar zal er ook scherp op controleren.
De campagne is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, in samenwerking met het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland, de Gelderse politiekorpsen, de Fietsersbond, VVN en de Gelderse gemeenten. De campagne duurt tot medio december. (133919)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053