Ingezonden persbericht


Persbericht

CNV Vakmensen

30 november 2010, Utrecht

------

Ultimatum aan glasproducent AGC

CNV Vakmensen heeft een ultimatum gesteld aan glasproducent AGC. "De leden hebben het cao-eindbod verworpen", zegt CNV-onderhandelaar Peter de Ridder. "De directie moet vóór donderdag 18.00 uur met iets beters komen. Zo niet, dan gaan we het actiepad op."

De cao bij AGC geldt voor twee vestigingen: Tiel (circa 200 werknemers) en Oosterwolde (circa 65 werknemers). De cao is al per 1 mei van dit jaar verlopen.

De directie heeft een cao-eindbod gepresenteerd voor een eenjarige cao, maar dat hebben de leden verworpen. "Om te beginnen is de loonsverhoging onder de maat", zegt De Ridder. "Een half procentje per 1 december 2010 en daarna nog een half procentje 1 februari 2011. Een ander groot probleem is dat AGC van de werknemers veel meer flexibiliteit eist, maar tegelijkertijd flink wil beknibbelen op de vergoedingen."

Vooral voor de werknemers in Oosterwolde is dit moeilijk te verteren, zegt De Ridder. "Zij werken nu al heel flexibel, bijvoorbeeld in drukke periodes. Dat gebeurt in overleg, op vrijwillige basis. AGC wil nu via de cao een nieuwe flexregeling invoeren, die voor de werknemers veel meer verplichtingen met zich meebrengt, terwijl tegelijkertijd de vergoedingen voor avond- en zaterdagwerk een stuk lager worden. Daar voelen de mensen niets voor. Ze zijn best bereid om flexibel te werken, maar niet op deze manier."

In het ultimatum eist CNV Vakmensen een eenjarige cao, met een loonsverhoging van 2 procent per 1 mei 2010. De voorgestelde flexregeling moet van tafel.

Het ultimatum loopt af op donderdag 2 december om 18.00 uur.


- - -