Politie Twente

Aanrijdingen door gladheid in Twente Twente
De sneeuwval heeft maandagmiddag 29 november in de politieregio Twente voor flinke verkeersoverlast en tientallen aanrijdingen veroorzaakt.

Ook voor de komende dagen wordt sneeuwval en gladheid verwacht. Politie Twente adviseert weggebruikers hun tempo aan te passen aan de weersomstandigheden, maar ook afstand te bewaren ten opzichte van de andere weggebruikers.

Maandagmiddag 29 november omstreeks 13.30 uur verloor door de gladheid een 63-jarige automobiliste uit Almelo de controle over haar voertuig op de Deldensestraat in Diepenheim. Hierdoor kwam zij frontaal in aanrijding met een 62-jarige automobilist uit Hengevelde. De 63-jarige vrouw raakte gewond en werd door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2010107281)

Dronken automobilisten veroorzaken eenzijdige aanrijdingen Vriezenveen
Een 38-jarige automobilist uit Almelo raakte maandag 29 november zijn rijbewijs kwijt, omdat hij zwaar onder invloed van alcohol een auto bestuurde en een eenzijdige aanrijding veroorzaakte.

Maandag 29 november omstreeks 22.30 uur meldde een oplettende getuige dat voor hem een automobilist reed welke vermoedelijk onder invloed van alcohol verkeerde. De automobilist had een opvallende rijstijl en reed via de Schuilenburgsingel en Bleskolksingel in Almelo, gaande in de richting van Vriezenveen. Op de Blankemeerweg in Vriezenveen verloor de automobilist de controle over zijn voertuig en botste tegen twee bomen en kwam tegen een verkeerspaal tot stilstand. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 38-jarige man uit Almelo, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,54 promille uit. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. Zijn auto is total-loss door de aanrijding en moest worden afgesleept.

Dinsdag 30 november omstreeks 01.00 uur kreeg de politie een tweede melding van een eenzijdige aanrijding op de Blankemeerweg in Vriezenveen. Een 39-jarige automobilist uit Almelo had de controle over zijn voertuig verloren en kwam in de sloot tot stilstand. Omdat ook bij hem het vermoeden bestond dat de 39-jarige automobilist alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 0.95 promille uit. Proces-verbaal is opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol. (2010107408 / 2010107429)
Politie Twente