Gemeente Boxmeer


11.500 Euro voor leerproject Noordelijke Maasvallei

Stichting Hart voor Noordelijke Maasvallei heeft van vijf subsidiënten 11.500 euro toegezegd gekregen voor het uitvoeren van een uniek Reanimatie en AED leerproject voor 300 middelbare scholieren in de Noordelijke Maasvallei. De Noordelijke Maasvallei is de nieuwe naam voor het huidige Land van Cuijk en drie gemeentes in de kop van Noord-Limburg. De vijf geldschieters bestaan uit: 'Univé VGZ IZA Trias' (EUR 5.000,-), het Anton Jurgens Fonds (EUR 2.500,-). De gemeente Cuijk (EUR 1.500,-), de gemeente Boxmeer (EUR 1.500,-) en de Millse Rabobank (EUR 1.000,-).

aed Doelgroep die GRATIS een officiële opleiding Reanimatie met AED bediening kunnen gaan volgen zijn 300 middelbare scholieren in de leeftijd van 15 tot 18 jaar uit de Noordelijke Maasvallei. De Noordelijke Maasvallei bestaat uit de gemeentes Cuijk, Boxmeer, Bergen, Grave, Sint Anthonis, Mill en Sint Hubert, Gennep en Mook en Middelaar. Het betreft een gebied met ca. 130.000 inwoners.

Het doel is om jongeren meer bewust te maken van hun maatschappelijke verplichtingen. Door de opleiding Reanimatie met AED bediening betekent dit dat jongeren in de regio mensen met een plotselinge hartstilstand effectiever kunnen helpen, door het toepassen van reanimatie, het snel inzetten van de AED apparatuur en door snelle inschakeling en juiste informatieverschaffing aan het ambulanceteam, waardoor in de acht gemeenten van de Noordelijke Maasvallei weer een aantal mensenlevens per jaar méér gered kunnen worden.

"De bedoeling is dat dit plan als voorbeeld opgevat gaat worden door andere regio's in ons land. Het moet gaan werken als een soort van olievlek", zegt initiatiefnemer Toon Hermsen, die nu de verantwoordelijke mensen van de beoogde scholen in de Noordelijke Maasvallei gaat proberen te enthousiasmeren voor zijn unieke plan.

Meer weten over Stichting Hart voor Noordelijke Maasvallei?

Kijk op: http://www.hartvoornoordelijkemaasvallei.nl, stuur een e-mail of bel 0485 451847.