Gemeente Stede Broec

Presentatie van de Legoklimmers in het gemeentehuis

30-11-2010 Op vrijdag 19 november waren een groep leerlingen van basisschool De Klim-Op in het gemeentehuis. Zij kwamen hun nieuwste uitvinding presenteren aan wethouder Lydia Groot. Stelt u zich eens voor: u trekt een handschoen aan en u weet meteen wat uw bloeddruk is en het zuurstofgehalte in uw bloed. Het is een uitvinding van de Legoklimmers, een groep leerlingen uit groep zeven en acht van basisschool De Klim-Op. Op vrijdag 19 november kwamen ze hun plan presenteren aan wethouder Lydia Groot.
In het kader van de First Lego League, een wedstrijd waaraan kinderen over de hele wereld meedoen, hebben de leerlingen van de Klim-Op een nieuwe gadget ontwikkeld: de handschoensensorinator. Dit is een handschoen met een vingerafdrukscanner en sensoren die allerlei lichaamsfuncties kunnen meten. De handschoen kan bijvoorbeeld de bloeddruk of het zuurstofgehalte in het bloed meten. Dus het bloedprikken wordt binnenkort wellicht geschiedenis dankzij deze uitvinding. Wanneer een patiënt de handschoen aantrekt, verschijnen al zijn gegevens op een scherm. Dit kan veel voordelen opleveren voor de arts en de patiënt.
Tijdens een rondleiding in het Waterlandziekenhuis in Purmerend zijn de kinderen geïnspireerd door de huidige technologische mogelijkheden. Vervolgens hebben zij, samen met de leraren de handschoensensorinator ontwikkeld.
Ook de jury van de regio finale op woensdag 24 november in Alkmaar was enthousiast over de handschoensensorinator. De leerlingen hebben een mooi prestatie geleverd. Ze zijn tweede geworden van de vijftien deelnemende scholen. Volgend jaar doen zij uiteraard weer mee aan een nieuwe ronde met een nieuw thema.
De Legoklimmers
30-11-2010